Brandweer zet werkgever in het zonnetje

Geplaatst op: 12 april 2018

De brandweer in Schoonrewoerd reikte woensdag 11 april een gevelbordje uit aan kaasproducent Royal Bel Leerdammer BV. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer.

Het gevelbordje werd woensdagochtend uitgereikt door burgemeester Tjerk Bruinsma aan Plant Manager Pieter Hogendoorn en Hoofd BHV Rients Agema, in het bijzijn van operationeel manager Johan den Hertog (brandweer) en drie brandweervrijwilligers die werkzaam zijn bij Royal Bel Leerdammer BV. Dankzij werkgevers als deze kunnen 17 vrijwilligers in Schoonrewoerd zich dag en nacht inzetten voor de veiligheid van anderen. ‘Royal Bel Leerdammer BV levert al meer dan 30 vrijwilligers voor de brandweer. Daarnaast mogen we met grote regelmaat gebruik maken van het terrein en panden van de kaasfabriek voor (grootschalige) oefeningen. Daar zijn wij en het bedrijf erg erkentelijk in’, vertelt Johan den Hertog.

BHV organisatie

Plant Manager Pieter Hogendoorn en Hoofd BHV Rients Agema bevestigen de prettige relatie tussen het bedrijf en de brandweer. ‘De brandweervrijwilligers die bij ons werkzaam zijn worden in staat gesteld om hun werk te verlaten zodra er een uitruk is. De samenwerking met de brandweer maakt het bovendien mogelijk om de BHV-organisatie realistisch te laten oefenen met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen’.

Waardering

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is de werkgevers erg dankbaar en dat verdient waardering. ‘Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandweerzorg zoals we die vandaag kennen’, vertelt woordvoerder Gerben van den Boom.

 

 

Deel dit bericht