Containerbrand bij Reiningsdienst Waardlanden

Geplaatst op: 6 december 2018

Neem maatregelen en voorkom containerbrand

Woensdag 5 december is de brandweer van Lexmond gealarmeerd voor een brand in de afzetcontainer op een vrachtwagen van Reiningsdienst Waardlanden. In eerste instantie leek het een vrachtwagenbrand, maar uiteindelijk bleek de inhoud van de container te branden. Wat veroorzaakt nu zo’n brand? En hoe kunnen we het voorkomen?

In zo’n afzetcontainer wordt het huisvuil uit kliko’s en ondergrondse containers (die wekelijks in de gemeenten worden opgehaald) geleegd. Deze container bevat dus alleen huishoudelijk afval. Om de brand te blussen is de inhoud van de container op de parkeerplaats bij Huis het Bosch, in Lexmond, geleegd. De brandweer had de brand daarna snel onder controle.

Vervolgens heeft de brandweer de oorzaak onderzocht. Hieruit blijkt dat een bij het huisvuil gedumpte accu, vermoedelijk de brand heeft veroorzaakt. ”Accu’s en batterijen horen niet bij het huishoudelijk afval. Deze producten vallen onder Klein Chemisch Afval, en kunt u inleveren bij de afvalbrengstations”, aldus Cees van Baalen, Reiningsdienst Waardlanden.

Met Oud & Nieuw en de koude wintermaanden voor de deur, waarbij de kachels en haarden volop branden én het feit dat een soortgelijk incident zich afgelopen twee weken ook heeft voorgedaan in Ameide, wil de Brandweer Zuid-Holland Zuid, uw gemeente en Reiningsdienst Waardlanden hier extra aandacht voor vragen.

Deel dit bericht