Goed voorbereid; brandweer oefent op Betuweroute

Geplaatst op: 13 september 2018

Op zaterdag 15 september organiseert de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in samenwerking met ProRail een tweetal oefeningen op de Betuweroute in Papendrecht. Verdeeld over de ochtend en middag zijn totaal zo’n 100 hulpverleners actief. Een incident met een trein met gevaarlijke stoffen zal de uitdaging zijn voor de eenheden van de brandweer en de incidentbestrijders van ProRail.

Wegafsluiting
Er wordt zo realistisch mogelijk geoefend en daar kunt u enige overlast van ondervinden. Zo zullen er veel hulpverleningsvoertuigen rondom de Betuweroute te vinden zijn. Geef hulpdiensten de ruimte en hinder ze niet in hun werkzaamheden. De Parallelweg in Papendrecht is vanaf de rotonde N214 tot aan de Matenasche Scheidkade afgesloten. Het (langzaam) verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Veiligheid
De grootschalige oefeningen zijn belangrijk voor de hulpdiensten. De kans op een ongeval op het spoor is klein, maar wordt door de spoorwegbeheerder en hulpdiensten wel positief beïnvloedt. Dit gebeurt door het toepassen van allerlei (technische) veiligheidsmaatregelen op en aan het spoor.

Update zaterdag 15 september:
De oefeningen vandaag op de Betuweroute in Papendrecht is vanwege het niet tijdig leveren van spoorwegmaterieel geannuleerd. Wegafsluiting is opgeheven.

Deel dit bericht