Hoera, een brandveilige baby!

Geplaatst op: 3 oktober 2018

De nationale brandpreventieweken zijn weer begonnen. Jong geleerd, is oud gedaan. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid richt zich met de Nationale Brandpreventieweken op de kleinsten van onze samenleving. Onderzoek wijst uit dat niet alleen ouderen, maar juist ook jonge gezinnen kwetsbaar zijn in geval van brand. Hangen in de slaapkamers van jouw kinderen al rookmelders? Sluit je ’s nachts ramen en deuren om rookverspreiding tegen te gaan?

‘Van harte gefeliciteerd met de geboorte je kindje, jouw kindje is de start van een brandveilige generatie!’. Zo luidt de kop van de brief in het tasje aan de ouders.

Tasje bij geboorteaangifte
Elke gemeente in Zuid-Holland Zuid heeft een aantal tasjes ontvangen (zie foto voor de inhoud). Vanaf maandag 1 oktober 2018 delen zij deze uit aan ouders die geboorteaangifte komen doen van hun baby.
Een baby kan nog niet voor zichzelf zorgen en heeft daarbij de hulp van ouders nodig. Ook op het gebied van brandveiligheid. Hang op z’n minst rookmelders in huis: in de hal, de overloop en op de slaapkamers. Zo word je tijdig gewaarschuwd om te vluchten. Door deuren te sluiten, houd je ook nog eens de rook tegen. Dubbele winst!

Ben je één van de eersten die na 1 oktober geboorteaangifte doet? Wellicht ben je dan nu de gelukkige bezitter van het slabbetje met de opdruk ‘I love rookmelders’. Wij zijn benieuwd welke foto’s in de komende periode op Facebook voorbij zullen komen!

Niet alleen voor de jonge gezinnen
Net zoals het hele jaar, blijven we ook in oktober onze stand bemannen op seniorenbeurzen, geven we voorlichting over brandveiligheid en bezoeken scholen met gastlessen. Brandveiligheid is namelijk een thema wat iedereen raakt. Weet je wat je moet doen bij brand? Of nog beter: hoe je brand kunt voorkomen? Kijk voor uitgebreid advies over brandveiligheid op brandweer.nl.

Nationale brandpreventieweken
De Nationale Brandpreventieweken vinden elk jaar plaats in de maand oktober. In heel Nederland wordt speciale aandacht gevraagd voor brandveiligheid. Traditiegetrouw vindt ook de collecte van de Brandwondenstichting in die periode plaats.

Meer informatie over de Nationale Brandpreventieweken vind je op: http://www.brandpreventieweek.nl

 

Deel dit bericht