Last onder dwangsom opgelegd voor horecagelegenheid in Dordrecht

Geplaatst op: 11 september 2020

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft gisteren een last onder dwangsom opgelegd aan Café Scheffers in Dordrecht. De exploitant van het café heeft zich vorig weekend onvoldoende gehouden aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zoals vastgelegd in de noodverordening.

Het café heeft een aantal keer eerder een overtreding van de noodverordening begaan en is daarvoor gewaarschuwd. Ondanks de eerdere waarschuwingen constateerden handhavers op zaterdagavond 5 september wederom overtredingen van de noodverordening. Bezoekers hielden zowel binnen als buiten onvoldoende afstand en ook de regel dat bezoekers moeten zitten, zowel binnen als buiten, werd overtreden.

Last onder dwangsom
De exploitant van het café heeft voor deze overtredingen een waarschuwing ontvangen en de tijd gekregen de overtredingen te beëindigen. Bij een volgende controle dezelfde avond bleek dat de overtredingen niet waren beëindigd. Daarom volgt nu een last onder dwangsom. Dat betekent dat de exploitant niet direct een boete krijgt, maar de gelegenheid om verbeteringen door te voeren. Bij een volgende overtreding moet Café Scheffers 10.000 euro betalen.

“Laten we niet verslappen”
Voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff: “Ik zie dat horecaondernemers veel maatregelen nemen en hun uiterste best doen om hun publiek hierop te wijzen. Echter op sommige plekken gaat het minder goed of zelfs fout. Het is aan de ondernemers om er voor te zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden. Het is onze taak om te handhaven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Laten we niet verslappen. Afstand houden doen we voor elkaar.”

Deel dit bericht

Reageren is niet (meer) mogelijk. Heb je een vraag of opmerking, gebruik dan het contactformulier.