Maandag 4 juni landelijk NL-Alert controlebericht

Geplaatst op: 24 mei 2018

De overheid zendt maandag 4 juni om 12.00 uur in heel Nederland het NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt weet je zeker dat jouw mobiele telefoon juist is ingesteld. Om NL-Alert onder de aandacht te brengen en het controlebericht aan te kondigen, start 14 mei een landelijke publiekscampagne.

Direct informatie
Weet jij wat je moet doen bij een noodsituatie bij jouw in de buurt? Met NL-Alert ontvang je direct informatie op je mobiele telefoon. Zo weet je wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Informeer en help ook de mensen om je heen, zodat ook zij weten wat zij moeten doen.

Instelhulp
Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga voor de instelhulp naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

10 miljoen
NL-Alert wordt ingezet om mensen gericht te alarmeren en informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage of vervuiling van drinkwater. Het controlebericht van 4 december 2017 werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is groot. Hierdoor zijn met het vorige controlebericht circa 11,4 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt.

Deel dit bericht