Noodverordening coronavirus

Geplaatst op: 1 april 2020

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt sinds 15 maart in de regio Zuid-Holland Zuid een noodverordening. Omdat 31 maart de regels zijn verlengd is de noodverordening op 1 april aangepast.

In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens etc. gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden. Lees hier het hele persbericht.

De politie en de mensen van handhaving werken samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als handhaving kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom voor kan worden opgelegd.

Meer informatie
Meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie vind je op de speciale nieuws-pagina op onze website. Daarnaast is informatie beschikbaar op de website van het RIVM  en de website van de rijksoverheid of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

Er is vanuit de GGD Zuid-Holland Zuid ook een callcenter beschikbaar, dit is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer: 078- 770 8580.

Deel dit bericht

Reageren is niet (meer) mogelijk. Heb je een vraag of opmerking, gebruik dan het contactformulier.