Overstap Meldkamer naar Rotterdam succesvol verlopen

Geplaatst op: 17 mei 2018

Maandag op dinsdagnacht jl. werd de Gemeenschappelijke MeldCentrale (GMC) uit Dordrecht, evenals die van Rotterdam-Rijnmond, overgezet naar de nieuwe meldkamer ‘Rotterdam’. Een bijzonder moment waar met spanning naar werd uitgekeken. Alles is succesvol verlopen; algemeen directeur Carlo Post was zichtbaar gelukkig en kon aan het einde van de operatie met collega Arjen Littooij (Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) het glas heffen.

Carlo Post: “Ik ben blij dat de migratie goed is verlopen. We gaan na die bijzondere nacht een nieuwe fase van hulpverlening in onze regio in. Het is de eerste meldkamer in Nederland, waar twee oude meldkamers zijn ondergebracht in de nieuwe Landelijke Meldkamer Organisatie (LMO). Ik ben de vele mensen die de afgelopen jaren intensief met elkaar hebben samengewerkt zéér erkentelijk voor hun bijdragen. Het was voor iedereen een ‘once in a lifetime’ klus en samen hebben we het beoogde resultaat kunnen neerzetten.”

Afscheid

Carlo Post is de nacht van de migratie naar de GMC geweest om met de centralisten afscheid te nemen van deze ‘vertrouwde’ plek om daarna naar Rotterdam te rijden, waar Ron Bos namens alle centralisten uit ‘Zuid-Holland Zuid’ symbolisch de sleutel van de gesloten GMC overhandigde aan de Rotterdamse collega’s. Carlo Post: “Ik wens alle centralisten en VIC’ers heel veel succes op hun nieuwe werkplek in Rotterdam”.

Veiligheid

De nieuwe meldkamer ‘Rotterdam’ biedt alle centralisten een prima uitgeruste werkplek, die helpt om de veiligheid te vergroten voor alle gemeenten in onze regio en die kan worden ingezet om de hulpverlening snel en goed te coördineren en te begeleiden.

Deel dit bericht