Start bouw nieuw trainingsobject Spinel Veiligheidscentrum

Geplaatst op: 9 oktober 2018

Op het terrein van Spinel Veiligheidscentrum wordt een nieuw trainingsobject gebouwd. Dit is een bovengronds zwembad, waarmee verschillende oefeningen met betrekking tot de offshore voorbereid kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan het ontsnappen uit een helikopter. In week 40 is er gestart met de heiwerkzaamheden en is dan ook daadwerkelijk de eerste paal de grond in gegaan!

Mogelijkheden bovengronds zwembad
Spinel Veiligheidscentrum werkt samen met FMTC.NL, dit is een organisatie die onder meer maritieme en offshore trainingen geeft. Het trainingsobject wat nu gebouwd wordt biedt vele mogelijkheden op het terrein van Spinel!

Met het bovengrondse zwembad kunnen verschillende oefeningen en scenario’s met betrekking tot het vluchten uit een helikopter beoefend worden. Zo kun je je bijvoorbeeld voorbereiden op een noodlanding op of in zee. Daarnaast kunnen er bijzondere scenario’s worden beoefend zoals het ontsnappen uit de helikopter in diverse situaties: drijvend in het water (rechtop en omgeslagen).

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden zijn eind september gestart, in week 40. In oktober zullen er werkzaamheden plaats vinden, zoals het inmeten van de palen, de aanvang van het vlechtwerk en de funderingsbalken en het storten van de fundering. Vervolgens zal in november de zwembadconstructie compleet geplaatst worden. Naar verwachting wordt het trainingsobject eind november/begin december opgeleverd. Dan kunnen de uitdagende trainingen beginnen!

 

 

Deel dit bericht