USAR.NL verleent noodhulp in Sint Maarten

Geplaatst op: 12 september 2017

Maandag 11 september is het team van USAR.NL vertrokken naar Sint Maarten. Zij gaan zich voornamelijk bezig houden met de coördinatie van de noodhulpverlening en het leveren van noodhulp.

Bij het leveren van noodhulp kun je denken aan het ruimen van puin en begaanbaar maken van wegen. Noodherstel van gebouwen, installaties en voorzieningen en het ondersteunen bij distributie van hulpgoederen, opvang van getroffenen en het in kaart brengen van overige behoeften aan noodhulp. Daarnaast zal het team van USAR.NL ook ondersteuning bieden aan de civiele hulpdiensten op het eiland. Het team bestaat uit 59 mensen, waaronder 14 collega’s uit onze regio Zuid-Holland Zuid.

Wat is USAR.NL?

USAR.NL is een team van professionals waaronder brandweerpersoneel, verpleegkundigen en artsen, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden. Het team heeft na de aardbevingen in Marokko, Pakistan, Haïti en Nepal bewezen met zijn expertise van grote meerwaarde te kunnen zijn. Anders dan gebruikelijk ligt het accent van deze inzet vooral op het verlenen van noodhulp.

Om het USAR-team in te kunnen zetten, moet de inzet in de eerste plaats zinvol zijn en een aanvulling bieden op de lokale hulpverleningsmogelijkheden. Over de inzet in het buitenland beslist het Ministerie van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking, in nauw overleg met de Landelijk Commandant USAR.NL en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Volg de liveblog op www.usar.nl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Wij wensen het team van USAR.NL veel succes toe!

Deel dit bericht