Verantwoordingsdocument gemeenteraden

Geplaatst op: 5 juni 2020

Sinds 12 maart is de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid opgeschaald naar coördinatiealarm ‘GRIP 4’ in verband met de bestrijding van het coronavirus. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Om de gemeenteraden mee te nemen in het verloop van de crisis stelden wij een digitaal verantwoordingsdocument op.

De veiligheidsregio, GGD en gemeenten werken de afgelopen maanden nauw en intensief samen. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. Dit document beschrijft hoe de crisisorganisatie is georganiseerd, welke stappen en beslissingen wij maken. Per maand nemen wij u mee zodat u een goed en zo compleet mogelijk beeld krijgt van onze organisatie, het verloop van het virus in onze regio en hoe wij hierop acteren.

Na een GRIP 4 is de voorzitter wettelijk verplicht aan de gemeenteraden verslag uit te brengen over het verloop van de gebeurtenissen en de besluiten die hij heeft genomen op basis van de Wet veiligheidsregio’s. Vanwege de duur en de impact van deze crisis doen we dit nu ook tussentijds.
Dit document actualiseren wij iedere drie weken.

Het verantwoordingsdocument kunt u het beste bekijken op een tablet of desktop – op een mobiele telefoon gaat een deel van de informatie verloren.

Deel dit bericht

Reageren is niet (meer) mogelijk. Heb je een vraag of opmerking, gebruik dan het contactformulier.