Word onze nieuwe collega!

Geplaatst op: 15 juni 2017

Je bent op je werk en je pieper gaat…een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen een paar minuten schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie zonder dat je van tevoren weet wat er aan de hand is. Dag en nacht, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De Brandweer Zuid-Holland Zuid is op zoek naar gemotiveerde collega’s. Naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan, die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Versterk jij ons team?

Wie zijn wij?

Bij de Brandweer Zuid-Holland Zuid zijn 1.100 mensen brandweermensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Het grootste gedeelte bestaat uit vrijwilligers. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan veiligheid in de gemeenten. Behulpzaam, deskundig en daadkrachtig.

Wat kun je verwachten?

We bieden jou als vrijwilligers de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende uitdagende maar vooral een gewaardeerde carrière bij de Brandweer Zuid-Holland Zuid op te bouwen. Als vrijwilliger volg je een opleiding van ongeveer twee jaar en oefen je één avond in de week bij je eigen brandweerpost. Als vrijwilliger ontvang je een vaste maandelijkse vergoeding en een wisselende vergoeding afhankelijk van het aantal oefenuren en daadwerkelijke uitrukken. Je werkgever moet positief zijn ten opzichte van je vrijwilligerswerk, aangezien je ook onder werktijd kan worden opgeroepen.

Verantwoordelijkheid

Vrijwilliger zijn is meer dan een hobby, je draagt een grote verantwoordelijkheid. Zodra we je oproepen, wordt er op je gerekend. Het is belangrijk om in stressvolle situaties nog steeds helder en veilig te kunnen handelen. Als brandweervrijwilliger wordt je geconfronteerd met uiteenlopende werkzaamheden, zoals het redden van mens en dier, het blussen van branden, het oplossen van stormschade en het optreden bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Het werk is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Kijk voor meer informatie op: https://www.brandweer.nl/zuidhollandzuid/word-onze-nieuwe-collega

Deel dit bericht