Het laatste nieuws over het coronavirus – Liveblog

Geplaatst op: 11 juni 2021

Het laatste nieuws

11-6-2021, 16.25 uur. In de week van 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD melden voor een afspraak met het Janssen-vaccin. Het Janssen-vaccin is een veilig en effectief vaccin, met als praktisch voordeel dat één prik voldoende is om volledig gevaccineerd te zijn. Meer informatie vind je op rijksoverheid.nl.

11-6-2021, 13.01 uur. Vandaag is in onze regio de 250.000ste prik gezet. In de DeetosSnelhal had Arco Strop de eer om zijn beide ouders, gepensioneerde huisartsen en werkzaam op de vaccinatielocatie te verrassen als de persoon die voor deze mijlpaal gevaccineerd werd. Lees het volledige bericht.

7-6-2021, 13.43 uur. Vrijwel alle middelbare scholieren gaan vanaf vandaag weer volledig naar school. Afgelopen week heeft de Onderwijsinspectie contact opgenomen met scholen die nog niet zeker wisten of ze helemaal open zouden gaan. Ook het grootste gedeelte van die scholen gaat alsnog volledig open. Meer informatie vind je op rijksoverheid.nl.

4-6-2021, 14.06 uur. Inwoners die door de GGD gevaccineerd worden, ontvangen een registratiekaart coronavaccinatie. Inwoners nemen soms hun “gele boekje” mee en vragen of hun COVID-19-vaccinatie daarin gezet kan worden. GGD Zuid-Holland Zuid maakt op iedere locatie een notitie in het gele boekje mits dit gele boekje door de inwoner wordt meegenomen. In sommige gevallen is de afgelopen tijd aan het verzoek om het gele boekje te vullen niet voldaan. Daarom willen we dit voor die gevallen alsnog doen. Lees meer op de website van GGD ZHZ.

2-6-2021, 15.15 uur. Het Janssen-vaccin wordt vanaf nu voor specifieke groepen mensen ingezet. Volgens de Gezondheidsraad blijkt ook uit de meest recente cijfers dat Janssen een voldoende veilig en effectief vaccin is. Voor de landelijke vaccinatiestrategie adviseert de Gezondheidsraad echter om de leeftijdsgroepen die nog aan de beurt komen vanaf nu Pfizer of Moderna-vaccins aan te bieden. In bepaalde gevallen is het volgens de Gezondheidsraad wel verstandig om het Janssen-vaccin aan te bieden, omdat mensen met één prik van Janssen direct volledig gevaccineerd zijn. Deze adviezen neemt minister De Jonge van VWS over. Lees het volledige bericht van de Rijksoverheid en het bericht van GGD ZHZ.

2-6-2021, 11.51 uur. Vanaf aanstaande zaterdag krijgen 60-plussers die nog niet zijn gevaccineerd opnieuw een uitnodigingsbrief voor coronavaccinatie op de mat. Daarmee willen RIVM, GGD en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de mensen die nog niet zijn gevaccineerd bewegen om alsnog een vaccinatie te gaan halen. Lees het bericht op de website van GGD ZHZ.

31-5-2021, 9.41 uur. Vandaag is de nieuwe vaccinatielocatie sporthal Oranje Wit, Nieuwe Noordpolderweg 5 in Dordrecht geopend.

28-5-2021, 20.16 uur. Steeds minder mensen zijn met corona besmet en liggen in het ziekenhuis. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vanavond bekend dat stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder gezet wordt. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers. Lees het volledige bericht.

Meer liveblog berichten vind je in het archief.

Deel dit bericht