Het laatste nieuws over het coronavirus – Liveblog

Geplaatst op: 26 januari 2021

Het laatste nieuws

26-01-2021, 17.27 uur. De eerste besmettingen met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus zijn in regio Zuid-Holland Zuid aangetroffen. Dat blijkt uit bron- en contactonderzoek van de GGD. Deze variant lijkt besmettelijker te zijn dan de variant die het afgelopen jaar voor het merendeel van de besmettingen zorgde. Lees het hele nieuwsbericht van GGD Zuid-Holland Zuid.

21-01-2021, 21.37 uur. Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur ’s avonds tot 4.30 uur ’s ochtends. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus.

Meer informatie  op de website Rijksoverheid.nl

20-01-2021, 14.55 uur. Premier Rutte en minister de Jonge kondigden in een persconferentie vanmiddag extra maatregelen aan, waaronder een avondklok. ‘De extra maatregelen helpen om ons leven stap voor stap terug te krijgen, maar eerst moeten we ons nog een keer schrap zetten. De Britse variant krijgt steeds meer voet op Hollandse bodem. De waarschuwing voor de derde golf moeten we serieus nemen. We moeten er alles aan doen om het aantal besmettingen te verlagen en de derde golf vooruit te schuiven. De avondklok is een heftige maatregel. Niemand staat te juichen bij een avondklok, maar we moeten dit met elkaar doen en elkaar daarin stimuleren. Door nu extra maatregelen te treffen, kunnen we eerder perspectief bieden.’ Of en wanneer de avondklok er komt weten we na het kamerdebat morgen. De premier wil en kan dit besluit niet nemen zonder parlementaire steun. Meer informatie hierover volgt zodra het bekend is. Lees hier het hele nieuwsbericht.

20-01-2021, 09.35 uur. Morgen, 21 januari, is het Wereldknuffeldag. Een dag waarop we elkaar in een normale situatie wereldwijd extra knuffels geven. Zeker aan degenen die het extra nodig hebben. In deze coronacrisis brengt dit risico’s met zich mee. We kunnen elkaar even niet knuffelen. Wat wel kan is een knuffel op afstand. Hoe je dat op verschillende manieren kunt doen? Zie www.zhzveilig.nl/knuffels.

12-01-2021, 20.03 uur. Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Lees hier het hele nieuwsbericht.

12-01-2021, 13.15 uur. Vanavond om 19.00 uur houden premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie met het laatste nieuws over het coronavirus en de maatregelen. Bekijk de persconferentie op nos.nl of NPO1.

06-01-2021, 10.00 uur. De start van de coronavaccinatie is een feit. Het eerste prikmoment voor zorgmedewerkers op GGD-priklocatie in Veghel was live te volgen via facebook.com/minvws. Vanochtend heeft verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri de eerste coronavaccinatie gekregen in Nederland. Minister Hugo de Jonge: ‘Het is deze prik in de bovenarm die ziekte voorkomt en levens redt. Het begin van het einde van de crisis is nu begonnen. Wát een mijlpaal!’

05-01-2021, 14.40 uur. De GGD GHOR Nederland gaat starten met het inenten van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. De start van de vaccinaties begint op 6 januari in Veghel, gevolgd door Rotterdam en Houten op 8 januari. Op 11 januari volgen Amsterdam, Drenthe en Den Haag. Een week later, op 15 januari openen alle 25 GGD-priklocaties de deuren en start de vaccinatie van medewerkers uit de directe Covid-zorg. Zie voor meer informatie de website van Rijksoverheid.

04-01-2021, 11.00 uur. De start van het vaccineren van zorgprofessionals start drie dagen eerder dan gepland. De voorbereidingen maken het mogelijk dat de GGD Zuid-Holland Zuid al op vrijdag 15 januari 2021 zal starten met het vaccineren van zorgpersoneel. Vanaf vandaag kunnen zorgmedewerkers ook al een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer. De vaccinaties vinden plaats in sporthal Deetos, aan de Vorrinklaan 202 in Dordrecht. Lees meer op de website van GGD Zuid-Holland Zuid.

Meer liveblog berichten vind je in het archief.

Deel dit bericht

Reageren is niet (meer) mogelijk. Heb je een vraag of opmerking, gebruik dan het contactformulier.