Geplaatst op donderdag 10 augustus 2017 - 9:47
Laatste update op donderdag 10 augustus 2017 - 16:03

In de ochtend van donderdag 10 augustus 2017 is er brand uitgebroken in een varkensschuur aan de Lekdijk in Langerak. De brandweer heeft met diverse eenheden de brand snel onder controle weten te krijgen. De schade is beperkt gebleven tot een deel van de schuur. De 5 aanwezige varkens zijn met de schrik vrijgekomen.

Updates

donderdag 10 augustus 2017 - 16:03

donderdag 10 augustus 2017 - 15:59

LANGERAK- In de ochtend van donderdag 10 augustus 2017 is er brand uitgebroken in een varkensschuur aan de Lekdijk in Langerak. De brandweer heeft met diverse eenheden de brand snel onder controle weten te krijgen. De schade is beperkt gebleven tot een deel van de schuur. De 5 aanwezige varkens zijn met de schrik vrijgekomen.

De brand werd door de buren ontdekt en gemeld bij de eigenaar. Deze heeft de hulpdiensten gewaarschuwd en, eenmaal zelf ter plaatse, de ventilatie in de schuur uitgezet. Door een snelle inzet van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot een klein deel van de schuur.

Bij de brand is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen. Deze is tussen twee schuren op het terrein neergekomen. Dit gebied is afgezet. De neergekomen asbest wordt opgeruimd door specialisten en vormt geen gevaar voor de omgeving.

De brandweer heeft met verschillende eenheden een snelle inzet kunnen plegen hiermee kon verdere brand uitbreiding via het dak worden voorkomen. Na de opruimwerkzaamheden konden alle eenheden van de brandweer uit de nabije omgeving van Langerak weer in dienst.

 

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

Wij zijn één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Ons gebied telt ruim 478.000 inwoners en ruim 21.000 ondernemingen, groot en klein. In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid werken de 17 gemeenten nauw samen met de brandweer en de GHOR voor uw veiligheid. Door de bundeling van krachten en kennis van onze 1.200 veiligheidsexperts én de samenwerking met onze (vitale)partners zorgt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid voor het beheersen van de risico’s, het bestrijden van incidenten en herstel uit de ontwrichte situatie. Meer informatie is te vinden op onze website, www.vrzhz.nl

donderdag 10 augustus 2017 - 10:58

De brand is uit. De omgevingsdienst en de eigenaar gaan aan de slag met het opruimen van de asbest. Het team brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak, overige eenheden vertrekken weer.

Einde berichtgeving.

donderdag 10 augustus 2017 - 10:14

De brand is onder controle. In de schuur waren 5 a 6 varkens aanwezig, deze zijn veilig. Geen gewonden. zeer beperkte asbestverspreiding op het terrein waar de brand woedde. De Lekdijk gaat spoedig weer open voor verkeer.

donderdag 10 augustus 2017 - 9:54

De lekdijk is tussen de Wielweg en de Boonevlietweg afgesloten. Busverkeer van Arriva rijdt een andere route.

donderdag 10 augustus 2017 - 9:48

Er is een woordvoerder onderweg naar het brandadres. Het aantal varkens in de schuur is op dit moment nog onbekend.