Geplaatst op dinsdag 1 augustus 2023 - 8:11
Laatste update op dinsdag 1 augustus 2023 - 9:25

Op de snelweg staat een kleine vrachtwagen volledig in brand. Rijkswaterstaat heeft de A15 richting Rotterdam volledig afgesloten. Door de heftige brand is opgeschaald naar middelbrand. Bij de brand komt veel rook vrij, wat voor overlast kan zorgen. De brandweer is inmiddels met meerdere voertuigen ter plaatse.

Updates

dinsdag 1 augustus 2023 - 9:25

dinsdag 1 augustus 2023 - 9:25

Brandweer heeft sein ‘brand meester’ gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is en terugkeren naar de kazerne. Het incident wordt overgedragen aan Rijkswaterstaat. Voor meer informatie over de afsluiting kijk op: https://twitter.com/RWSverkeersinfo

dinsdag 1 augustus 2023 - 8:49

De vrachtwagen was geladen met diverse kleine vaatjes benzine. Deze zijn deels verbrand en deels leeggestroomd over de snelweg. Rijkswaterstaat en politie zijn aan het bepalen hoe het voertuig en de snelweg opgeruimd kan worden. Dit zal ook bepalen hoelang de snel nog blijft afgesloten richting Rotterdam.
Ook richting Gorinchem zijn 2 rijbanen afgesloten. De rechterbaan is wel open voor verkeerd. Inmiddels staan er lange files voor het incident.

dinsdag 1 augustus 2023 - 8:31

De brandweer heeft de brand snel onder controle gekregen en deze is uit. Er wordt nu met Rijkswaterstaat gekeken wat de schade is aan het voertuig en wegdek. Voorlopig blijft de A15 richting Rotterdam afgesloten.