Geplaatst op zondag 10 december 2017 - 16:37
Laatste update op woensdag 13 december 2017 - 16:51

Dinsdag 12 december:

Vanochtend is door de KNMI code geel afgegeven voor het hele land. Het is verraderlijk glad op de wegen. Pas uw snelheid hierop aan. Gaat u de weg op zorg dan voor goed zicht. Maak eerst uw ramen en dak sneeuwvrij dat is veiliger in het verkeer. Zorg dat u goed verlicht bent.

Maandag 11 december :

Vanwege grootschalige gladheid door hevige sneeuwval heeft de KNMI code rood afgekondigd voor Zuid- en Midden-Nederland. We adviseren om niet de weg op te gaan als het niet nodig is. Mocht u toch de weg op moeten neem dan een warme deken en iets te eten en te drinken. En zorg dat u goed zichtbaar bent.

Bekijk ook onze tips Wat te doen bij extreem weer?

Wat is code rood?

 

Updates

woensdag 13 december 2017 - 16:51

dinsdag 12 december 2017 - 8:31

Aan de Bekestein in Hendrik Ido Ambacht ligt een omgevallen boom over een afrit. De brandweer zaagt de boom in stukken en maakt de oprit vrij zodat de bewoners met hun auto weg kunnen.

maandag 11 december 2017 - 19:20

Op de Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht ligt een omgevallen boom over de weg. Bomen zijn nu topzwaar door de hevige sneeuwval.

maandag 11 december 2017 - 19:10

Aan het Achterom in Dordrecht is de kerstverlichting door het gewicht van de sneeuw van de muur gekomen. Gelukkig geen gewonden. De brandweer zet de straat af. De gemeente pakt het verder op.

maandag 11 december 2017 - 19:07

In de Prinses Margrietstraat in Dordrecht is een boom scheef gezakt door het gewicht van de sneeuw. Brandweer moet voorkomen dat hij omvalt en door de ruit gaat.

maandag 11 december 2017 - 18:59

Ook de brandweer heeft last van de gladheid. Bij het aanrijden naar een schoorsteenbrand in een woning aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland kon het 2e voertuig de hoogwerker de dijk niet opkomen. Met behulp van de gladheidsbestrijders is het uiteindelijk wel gelukt. Gelukkig was het vuur al gedoofd met zand door de bewoner.

maandag 11 december 2017 - 13:56

Vanmiddag is code Rood afgegeven door de KNMI voor het midden en het zuiden van het land. We adviseren om niet de weg op te gaan. Als het echt niet anders kan doe dan heel erg voorzichtig. Rijkswaterstaat is druk met het schoonhouden van alle wegen. Volg VID over de situatie op de weg.

zondag 10 december 2017 - 17:16

Het gewicht van de sneeuw heeft op diverse plaatsen voor onveilige situaties gezorgd. In Gorinchem viel een boomtak op een auto. In Hendrik-Ido-Ambacht dreigde een tak van een boom af te vallen. Op het Bagijnhof en de Visstraat in het centrum van Dordrecht is een aantal kerstslingers die over de weg hingen onder het gewicht van de sneeuw bezweken. Daarbij is ook iemand lichtgewond geraakt. De brandweer haalt, in overleg met de gemeente, 13 lange slingers naar beneden. Daarbij worden twee hoogwerkers ingezet.

Naast de gevallen waar de brandweer ingezet werd, is in een aantal gevallen door de 112-alarmcentrale de gemeente geïnformeerd, zodat die actie kunnen ondernemen.

Aan het einde van de middag werd de brandweer opgeroepen voor lekkages en wateroverlast in Oud-Beijerland (Maranathakerk) en Dordrecht (Grote Kerk). Beide lekkages als gevolg van smeltende sneeuw.