Geplaatst op zaterdag 9 juni 2018 - 6:46
Laatste update op maandag 11 juni 2018 - 7:43

De brandweer is ter plaatse bij woongebouw Octant in Dordrecht, ivm een mogelijke brand aldaar. Op dit moment nog geen brandhaard aangetroffen wel rookontwikkeling. Het woongebouw wordt ontruimd, mensen worden tijdelijk opgevangen in een gereedstaande bus.

Updates

maandag 11 juni 2018 - 7:43

zaterdag 9 juni 2018 - 10:27

Het wooncomplex is overgedragen aan de woningbouwvereniging Trivire, hulpdiensten zijn retour naar de kazerne. Naar het ontstaan en de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan.

zaterdag 9 juni 2018 - 9:00

Situatie is onder controle hulpdiensten schalen af, bewoners kunnen gefaseerd terugkeren naar de woningen dit in overleg en afstemming met de woningbouwvereniging. Een bewoner van het complex is ter controle naar het ziekenhuis gebracht ivm het inademen van teveel rook.
Stedin werkt hard om de stroomvoorziening van het pand te herstellen, onbekend is hoe lang dat dit gaat duren. Stichting Salvage opgeroepen voor hulp bij de schade.

zaterdag 9 juni 2018 - 7:50

De brandweer heeft brand gevonden in een elektrakast. Brand is geblust, er wordt een concentratie koolmonoxide gemeten op de 1e en 2e verdieping. Dit deel van het pand wordt door de hulpdiensten gecontroleerd en geventileerd. De overige verdiepingen worden door de politie geïnformeerd. Ook is er grip 1 gegeven, dit ivm afstemming tussen de hulpdiensten. Aantal mensen zijn opgevangen in het van der valk hotel.