Verantwoordingsdocument Oekraïne vluchtelingenopvang

Geplaatst op: 12 mei 2022

Vanuit de Rijksoverheid hebben de veiligheidsregio’s de opdracht gekregen om 50.000 opvangplekken te realiseren in Nederland, waarvan 2.000 in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ). Sindsdien zetten wij ons samen met gemeenten in om voldoende opvangplekken te realiseren en zorgen we voor een juiste match van vluchtelingen met een opvanglocatie. Dit naast de vele particulieren die zich inzetten voor het realiseren van opvang bij hen thuis.

Om de gemeenteraden mee te nemen in het verloop van de crisis hebben we een  verantwoordingsdocument gemaakt. Maandelijks houden we zo de gemeenteraden op de hoogte van onze activiteiten om deze opvangplekken te realiseren en het in goede banen leiden van informatie en handelingsperspectieven naar vluchtelingen, burgers en organisaties.

Hier leest u de tweede uitgave van het Verantwoordingsdocument Oekraïne. Het document is het best te lezen op een tablet of PC. Het verantwoordingsdocument wordt iedere maand geüpdatet met de laatste cijfers en ontwikkelingen.

Deel dit bericht