Help jij ons uit de brand?

Je bent op je werk en je pieper gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen enkele seconden schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie zonder dat je van tevoren weet wat er aan de hand is. Dag en nacht, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De brandweer in Sliedrecht is op zoek naar gemotiveerde collega’s. Versterk jij ons team? www.brandweerzhz.nl .

Grote rampenoefening in Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft donderdag 31 maart 2016 met de gemeente Dordrecht, alle hulpdiensten en ProRail een grote rampenoefening gehouden in het Spoorzonegebied. Centraal in deze oefening (systeemtest) stond de samenwerking en interactie van alle betrokken hulpdiensten bij een grootschalig incident.

Risicoprofiel

Door de ligging en inrichting van het gebied in de regio Zuid-Holland Zuid heeft deze regio te maken met diverse en specifieke regio’s. Denk bijvoorbeeld aan het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, incidenten op het spoor of verkeersongevallen. Daarnaast zijn overstromingen en uitval van gas, water of licht ook risico’s die niet ondenkbaar zijn in onze regio. Om ervoor te zorgen dat deze risico’s zo klein mogelijk gehouden worden is een regionaal risicoprofiel gemaakt.

 Meer video’s bekijken?

Er zijn twee videokanalen met nog veel meer video’s beschikbaar. Ons Vimeo kanaal bevat video’s over de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid terwijl het YouTube kanaal specifiek gericht is op de brandweer in onze regio.