Word Brandweerofficier

Heb jij ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen? Ga dan voor een carrière bij de brandweerorganisatie van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ).

In september 2020 start bij de Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), de betaalde voltijdopleiding tot Brandweerofficier. Een breed georiënteerde opleiding waarbij je in korte tijd de verschillende facetten van de brandweerorganisatie leert kennen.

Als je brandweerofficier wilt worden, dan is dit het moment om te solliciteren! Er zijn voor de VRZHZ twee plaatsen beschikbaar. Ga jij de uitdaging aan?

DE UITDAGING

Je gaat werken voor de brandweerorganisatie van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap, waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Naast je dagelijkse werkzaamheden kun je worden ingezet als Officier van Dienst (OvD) bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een uitslaande brand op een industrieterrein. Kortom, een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheden.

Zodra je aan de opleiding begint ben je in dienst bij de VRZHZ, waar Brandweer Zuid-Holland Zuid deel van uitmaakt. Je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert de praktijk kennen door middel van stages. Gedurende de opleiding werkt je intensief samen met studiegenoten, waardoor je niet alleen met elkaar leert, maar ook van elkaar.

DIT BEN JIJ

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor), bij voorkeur in de technische richting en kunt dit diploma uiterlijk in juni 2020 overleggen. Je weet goed om te gaan met een hoge werkdruk en bent bestand tegen stress. Daarnaast ben je fysiek fit en heb je geen last van hoogte- of engtevrees.

Verder kenmerk jij je door je gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Je bent een leider met een oog voor mensen, die uitstekend kan samenwerken. De verschillende belangen voel je goed aan en weet hiermee om te gaan. Je bent besluitvaardig en bezit over een goed reflectievermogen.

Je beschikt over rijbewijs B en bent woonachtig in de regio Zuid-Holland Zuid of bereid hierheen te verhuizen.

SELECTIEPROCEDURE

De procedure bestaat uit een aantal fasen, waaronder:

  • Briefselectie door de VRZHZ
  • Gesprekken met sollicitanten
  • Landelijke selectie
  • Uitvoeren van een assessment

De VRZHZ kiest met welke kandidaten het verder gaat. Aansluitend vinden er nog enkele stappen plaats:

  • Arbeidsvoorwaardengesprek
  • Sluiten van een studieovereenkomst
  • Overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Medische keuring
  • Overeenkomen van een tijdelijke aanstelling
  • Aanmelding voor de opleiding

MEER WETEN?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Download dan de brochure of meld je aan voor een speciale informatiedag bij het IFV op zaterdag 14 maart 2020. Ga naar www.brandweerofficier.nl voor meer info.

Solliciteren?

Mail je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van nr. 2020VRZHZ010, naar [email protected]. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 22 maart 2020. Inhoudelijke vragen over de functie en de procedure kan worden opgevraagd bij Marco Troost, hoofd Vakbekwaamheid, te bereiken op 088-636 5606 of via 06-1295 1641.

De selectiegesprekken worden gehouden op woensdagmiddag 1 april, donderdagmiddag 2 april en woensdag 8 april.