Kerstlint met ballen en bellen

Kerstcalculator: hoeveel bezoekers tijdens kerst?

Waarden optellen
13 jaar of ouder kinderen onder de 13
Aantal bewoners:
Gastengroep 1
Gastengroep 2
Gastengroep 3
Totaal aantal bezoekers boven 13 jaar:

Let op! beperk het aantal bezoekers tijdens kerst!

Op 24, 25 en 26 december mogen er maximaal 3 gasten per dag op bezoek komen, exclusief kinderen tot 13 jaar. Houd wel 1,5 meter afstand, ook bijvoorbeeld aan tafel tijdens het eten.
Kerstcalculator

VIER GÉÉN BLOKJESKERST

Kerst in besloten kring
Met de huidige maatregelen mogen er maximaal 2 gasten op tegelijkertijd op bezoek komen. Voor de kerstdagen is er echter een uitzondering gemaakt en geldt er een maximum van 3 bezoekers. Dit geldt voor 24, 25 en 26 december.

Op deze manier voorkomen we een piek ná de kerstdagen en verlagen we de druk op de zorg. Voor kinderen tot 13 jaar geldt deze maatregel overigens niet. Zij tellen niet mee in het maximum van 3 bezoekers.

Vier Kerst niet in blokjes
Het is niet de bedoeling om personen uit verschillende huishoudens op andere tijdstippen op bezoek te laten komende gedurende de dag. Vier Kerst met een kleine groep en voorkom verdere verspreiding van het coronavirus, want alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus stoppen.

HUISREGELS VOOR THUIS

Afstand houden van bezoekers buiten je eigen huisgenoten
Afstand houden, zodat we de kans om elkaar te besmetten met het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen. Dit is ook bij het ontvangen van bezoekers buiten je eigen huishouden van groot belang. Veel besmettingen vinden namelijk plaats achter de voordeur.

Download de huisregels voor thuis
De posters helpen duidelijk te maken dat er achter jouw voordeur regels gelden. Klik op de afbeelding om naar de downloadpagina te gaan.

Houd afstand, ook thuis banner
Fijne en veilige kerst gewenst namens Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

TIPS VOOR THUIS!

1. Haal houdbare- en diepvries kerstboodschappen ruim van te voren en vermijd de drukte vlak voor Kerst.

2. Gasten op bezoek tijdens Kerst? Zet twee tafels neer of zet de gourmetstellen zo ver mogelijk uit elkaar. Op deze manier kan er voldoende afstand worden bewaard tussen de aanwezigen.

3. Kies de locatie waar je gaat eten op basis van het huis dat de meeste ruimte heeft en niet op basis van wie er aan de beurt is om het Kerstdiner te organiseren.

4. Zorg voor een back-up locatie, voor als de organisator (iemand uit het organiserende huishouden) klachten vertoont.

5. Vermijd zoveel mogelijk contact in aanloop naar Kerst, zodat je tijdens de Kerst niet in quarantaine moet of je familie/vrienden besmet.