Nieuws vluchtelingenopvang

Opvang vluchtelingen & asielzoekers updates
mobiel met tekst
Geplaatst op: 5 oktober 2023

Toekomstbestendige zorg voor vluchtelingen

Huisartsenzorg voor Oekraïense vluchtelingen uit de gemeenten Zwijndrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en later ook Alblasserdam is sinds 2 oktober jl. anders georganiseerd.
bellriva
Geplaatst op: 14 juli 2023

Bewoners noodopvang verhuisd naar boot

Dinsdag 18 juli en woensdag 19 juli zijn de bewoners van de crisisnoodopvanglocaties Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuisd naar de noodopvang van het COA op de boot Bellriva.
Vertrek bewoners Oud Beijerland
Geplaatst op: 30 juni 2023

Opvanglocatie Oud-Beijerland gesloten

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli zijn de bewoners uit de crisisnoodopvanglocatie in Oud Beijerland verhuisd. De crisisnoodopvang is volgens afspraak op 1 juli dicht gegaan.
Migranten staan buiten op straat te wachten
Geplaatst op: 10 februari 2023

Derdelanders mogen in opvang blijven

De tijdelijke bescherming voor derdelanders loopt nog 6 maanden door. Het gaat om derdelanders met een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne, die voor 19 juli 2022 in Nederland ingeschreven stonden in de Basisregistratie Personen (BRP).
Vrouw met Oekraïens vlaggetje in haar hand
Geplaatst op: 31 januari 2023

Voortgangsrapportage Vluchtelingenopvang

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zet zich samen met gemeenten in om voldoende opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne en via het COA te realiseren en samen te zorgen voor een juiste match van vluchtelingen met een opvanglocatie.

Ga naar de themapagina over de Oekraïne-crisis.

Klik hier