Nieuws vluchtelingenopvang

Opvang vluchtelingen & asielzoekers updates
Locatie van de Melkweg te Bleskensgraaf via Google Streetview
Geplaatst op: 22 maart 2024

Crisisnoodopvang langer open

De tijdelijke gemeentelijke opvang (TGO), ook wel crisisnoodopvang, in Bleskensgraaf blijft langer open. De locatie aan de Melkweg blijft minstens tot 1 januari 2025 open. Gemeenten Molenlanden heeft dit besloten na de noodoproep van staatssecretaris Van der Burg.
mobiel met tekst
Geplaatst op: 5 oktober 2023

Toekomstbestendige zorg voor vluchtelingen

Huisartsenzorg voor Oekraïense vluchtelingen uit de gemeenten Zwijndrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en later ook Alblasserdam is sinds 2 oktober jl. anders georganiseerd.
bellriva
Geplaatst op: 14 juli 2023

Bewoners noodopvang verhuisd naar boot

Dinsdag 18 juli en woensdag 19 juli zijn de bewoners van de crisisnoodopvanglocaties Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuisd naar de noodopvang van het COA op de boot Bellriva.
Vertrek bewoners Oud Beijerland
Geplaatst op: 30 juni 2023

Opvanglocatie Oud-Beijerland gesloten

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli zijn de bewoners uit de crisisnoodopvanglocatie in Oud Beijerland verhuisd. De crisisnoodopvang is volgens afspraak op 1 juli dicht gegaan.
Migranten staan buiten op straat te wachten
Geplaatst op: 10 februari 2023

Derdelanders mogen in opvang blijven

De tijdelijke bescherming voor derdelanders loopt nog 6 maanden door. Het gaat om derdelanders met een tijdelijke verblijfsvergunning in Oekraïne, die voor 19 juli 2022 in Nederland ingeschreven stonden in de Basisregistratie Personen (BRP).

Ga naar de themapagina over de Oekraïne-crisis.

Klik hier