USAR-leden stadhuis Dordrecht

Bedankmoment USAR-leden stadhuis Dordrecht

Geplaatst op: 22 februari 2023
Op het stadhuis van Dordrecht heeft vandaag een bedankmoment voor het USAR-team plaatsgevonden. De USAR-leden van de VRZHZ zijn ingezet bij de reddingsoperatie na de zware aardbevingen in Turkije. 

De leden van het USAR-team zijn tijdens deze bijeenkomst toegesproken door onze voorzitter Wouter Kolff. "Ik ben heel erg onder de indruk van de diensten die jullie in Turkije hebben geleverd". Kolf bedankt hiernaast ook het thuisfront: "Ik heb enorm veel respect voor jullie. Het vraagt daarnaast veel van jullie partners en kinderen om met deze extreme en ongebruikelijke situatie om te gaan.”

Ook algemeen directeur Caren Frentz sprak de leden toe: "Ik ben zo trots op jullie allemaal en ik ben zo blij dat jullie allemaal weer veilig thuis zijn."

Na de toespraak van Caren Frentz vroeg zij collega Filiz naar voren te komen: "Lieve collega’s helaas heb ik in mijn privésituatie te maken met de gevolgen van de aardbevingen in Turkije. Veel van mijn familieleden wonen in het gebied waar de aardbevingen hebben plaatsgevonden. Ik wil jullie bedanken voor het redden van mensenlevens. Bedankt dat jullie hulp en steun hebben geboden aan zoveel slachtoffers. Dit gevoel is voor mij onbeschrijfelijk. Ik ben ontzettend dankbaar voor de steun die ik vanuit USAR, de VRZHZ en collega’s heb ontvangen".

Na de toespraken zijn onder andere bloemen en een fotocollage uitgereikt. Daarnaast is er nog gelegenheid geweest om na te praten over de inzet in Turkije.

USAR-leden