Nieuwe incidentkleding voor VRZHZ en VRR

Nieuwe incidentkleding voor VRZHZ en VRR

Geplaatst op: 23 februari 2023
De veiligheidsregio’s Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) en Rotterdam-Rijnmond (VRR) hebben een overeenkomst afgesloten voor de levering van nieuwe incidentkleding. Dit komt voort uit een gezamenlijke aanbesteding. Het contract is ondertekent met de firma Sioen Nederland B.V. Tijdens de aanbesteding is intensief samengewerkt met de gebruikers: het repressief brandweerpersoneel. Dit gebeurde onder meer tijdens praktijktesten.

In november vorig jaar heeft op Spinel Veiligheidscentrum een belangrijk onderdeel van de aanbesteding plaatsgevonden. Daar waren namelijk de praktijktesten uitgevoerd door een testpanel bestaande uit vrijwilligers en beroepsmedewerkers van beide organisaties. De resultaten van alle beoordelingscriteria hebben ertoe geleid dat de uiteindelijke gunning is gegaan naar de firma Sioen Nederland B.V. De praktijktesten zijn doorslaggevend geweest in de totale beoordeling. De incidentkleding van Sioen Nederland B.V. is daarbij in alle praktijktesten als beste uit de test gekomen. “De nieuwe incidentkleding is dus echt een product van en voor de gebruiker” vertelt inkoper Sharanda de Jong. Totaal zullen naar verwachting voor beide veiligheidsregio’s 3.055 stuks incidentkleding geleverd gaan worden. De incidentkleding is een samenstelling/constructie van meerdere componenten. De nieuwe kleding bestaat uit een uitrukjas en broek (taillehoogte).

Nieuwe incidentkleding voor VRZHZ en VRR

Het con­tract wordt on­der­te­kent door al­ge­meen di­rec­teur VRR Ar­jen Littooij, al­ge­meen di­rec­teur VRZ­HZ Ca­ren Frentz en sa­les directeur Sioen Christiaan Dierckx.