Cybersecurity

Oktober is de maand van Cybersecurity

Geplaatst op: 3 oktober 2019
In heel Europa staat de maand oktober in het teken van cybersecurity. De jaarlijks terugkerende bewustwordingscampagne werd onlangs door Alert Online afgetrapt en heeft als doel het bewustzijn van cyberveiligheidsbedreigingen te vergroten en de cyberveiligheid bij burgers en organisaties te bevorderen.

Criminaliteit via het internet neemt namelijk steeds verder toe en maakt wereldwijd tal van slachtoffers. Iedereen die online actief is loopt het risico gehackt te worden, iets dat veelvuldig gebeurt door middel van valse e-mails, het downloaden van foute software of door het bezoeken van bepaalde websites.

Ondanks de vele waarschuwingen is het merendeel van de bevolking zich nog altijd niet voldoende bewust van cybersecurity of zijn in de veronderstelling dat ze goed beveiligd zijn. Ook bedrijven en organisaties hebben niet altijd een adequate cybersecurity en dat terwijl de maatschappij steeds kwetsbaarder wordt voor dit soort incidenten.

Een digitale verstoring kan invloed hebben op de veiligheid in onze regio. Wij ondersteunen daarom Alert Online. Het is nu Cybersecurity maand, lees er alles over op de website van Alert Online en test hoe alert jouw organisatie al is op online vlak.