enthousiaste kandidaten

Werving levert enthousiaste kandidaten op

Geplaatst op: 3 mei 2022
De afgelopen vijf weken zocht de brandweer in Zuid-Holland Zuid nieuwe collega’s. En met succes! In totaal solliciteerden 48 mensen naar de functie van brandweervrijwilliger, wat onder andere door sociale media en tekstkarren onder de aandacht werd gebracht. De komende weken volgen zij het selectietraject en kijken mee bij de brandweerpost.

De brandweer zocht versterking in Heerjansdam, Heinenoord, Dordrecht, ’s-Gravendeel, Zuid-Beijerland, Klaaswaal, Nieuw-Beijerland en Goudswaard. En die versterking is gevonden. ‘48 mensen reageerden enthousiast en starten nu het selectietraject’ vertelt woordvoerder Gerben van den Boom. Er werden diverse middelen ingezet om de zoektocht onder de aandacht te brengen. Zo werd sociale media ingezet en werden op een aantal locaties tekstkarren geplaatst. Ook gingen enkele brandweerposten oefenen in de wijk en deelden flyers uit bij winkelcentra. Van den Boom: ‘Zij lieten daarmee zien dat we als brandweer middenin de samenleving staan. Brandweervrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid binnen hun gemeente. Ze zijn van onschatbare waarde voor onze organisatie’.

Selectieproces
Wat nu volgt is een uniform selectietraject waarbij kandidaten weten wat hen te wachten staat. Brandweervrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’, ze hebben een verantwoordelijke taak. Dit traject start maandag 9 mei met een digitaal informatiemoment. Ook volgt een kennismakingsgesprek. De sollicitanten die voldoen aan de voorwaarden ontvangen een uitnodiging voor de selectietestdag. ‘Tijdens de selectietestdag wordt aan de hand van een aantal onderdelen gekeken of het brandweervak bij de kandidaat past. Vervolgens wordt een definitieve selectie gemaakt’. Als de kandidaat de hele procedure goed doorloopt wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de praktijkgerichte opleiding manschap. Die start in het najaar van 2022.