Brandweermannen Zwijndrecht poserend voor tankautospuit

Zwijndrechtse en ’s Gravendeelse brandweerlieden in top 5 bij landelijke finale!

Geplaatst op: 18 september 2019
Nadat onze brandweerlieden zich eerder dit jaar via diverse voorrondes hadden geplaatst, namen zij zaterdag 14 september deel aan de landelijke finale in de klasse TAS-HD (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) bij de brandweer van Harskamp.

De ploegen oefenden met een pittig wedstrijdscenario. Ze werden opgeroepen voor een brandmelding. Eenmaal ter plaatse bleek er sprake van een inbraakmelding én een daadwerkelijke brand. De aanwezige politie had bij aankomst één inbreker overmeesterd en wees de brandweerlieden op de aanwezigheid van twee andere inbrekers in het pand. De mannen bleken een keukenblok in brand te hebben gestoken in een poging hun sporen uit te wissen. Met de nodige voorzichtigheid betraden de brandweerlieden het pand en ontdekten al snel een brandhaard. Na enig zoekwerk vonden ze ook de twee andere inbrekers. De twee daders werden gered en het vuur werd geblust.

Uiteindelijk bleek er ook nog een kleine doorslag te zijn in een kantoor van een werkplaats. Deze moest ook worden geblust, maar omdat deze achter een wand zat moesten de brandweerlieden goed op zoek. Tot overmaat van ramp kwam een werknemer van het bedrijf met zijn scooter ten val, waardoor de scooter vlam vatte. Aan de wedstrijdploegen de taak om dit incident zo effectief mogelijk te bestrijden. Ondertussen werden alle vaardigheden werden beoordeeld door de aanwezige vakjury. Tijdens de prijsuitreiking werd vervolgens bekend dat de Zwijndrechtse- en ’s-Gravendeelse brandweerlieden net naast het eremetaal grepen en een schitterende 4e- en 5e plaats hadden behaald.

Brandweermannen Zwijndrecht poserend voor tankautospuit

Brandweermannen post Zwijndrecht (4e)

V.l.n.r. (staand): Richard van Hengel, Dennis Schot, Rens de Kreij, Pieter de Kreij. Voorste rij: Alex de Leux, Gerben van den Boom.

Job Kramer (hoofd incidentbestrijding) is onwijs trots op de twee posten uit Zuid-Holland Zuid. “Het is altijd mooi om te zien hoe deze wedstrijden bijdragen aan het vakmanschap en de verbroedering van de teams. De teams werken optimaal samen tijdens de oefening. Het is een hele knappe prestatie als je bedenkt dat er dit jaar maar liefst 232 ploegen hebben deelgenomen aan de diverse voorrondes in deze wedstrijdklasse. Deze twee brandweerposten behoren nu dus tot de beste 5 posten van Nederland! Ik hoop dat de ploegen uit Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland ook een goede prestatie leveren aanstaande zaterdag 21 september bij de landelijke finale in de klasse 112. Ik wens ze veel succes."

Brandweerlieden poserend voor klassieke brandweerauto

Brandweermannen post 's Gravendeel (5e)

V.l.n.r. Stefan Havelaar, Joost van Breugel, Danny van der Heiden, René Korbijn, Vincent Korbijn, Corné Groeneweg.