Corporate Story VRZHZ

Aan de ander. Voor de ander. Met de ander.

Ons verhaal

Je moet er niet aan denken. Een stroomuitval die het leven platlegt. Huizen en eigendommen die worden verwoest door overstroming of brand. Gevaarlijke stoffen die vrijkomen na een ongeluk op water, weg of spoor en daardoor mens, dier en natuur bedreigen. De gevolgen van een nieuwe pandemie die om zich heen slaat. Een terroristische aanslag op een toeristische trekpleister. Daar wil niemand aan denken. Maar wij wel! Want wij denken aan de ander.

Iets willen betekenen voor een ander. Vooral door te doen. Of we nu trainen of oefenen in ons Veiligheidscentrum om goed voorbereid te zijn op een incident, ramp of crisis. Inwoners en bedrijven adviseren over veiligheid, een ernstige gebeurtenis helpen voorkomen of hulpdiensten aansturen als de nood aan de man is. Een brand blussen of ons bezighouden met financiën, HRM, I&A, materieelonderhoud of andere ondersteunende werkzaamheden uitvoeren. Overdag risico’s in kaart brengen, ’s nachts met collega’s uitrukken of ’s morgens de pers te woord staan. Hier krijgen we zaken voor elkaar. Want wij doen het voor de ander.

Voor Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Molenlanden en Hoeksche Waard. Met in totaal ongeveer 460.000 inwoners. Samen met 300 collega’s en ruim 700 brandweervrijwilligers die voor elkaar door het vuur gaan. Met 350 piketmedewerkers bij onze partners en gemeenten. In een bruisende regio met veel water richting Rotterdamse haven en Ruhrgebied. In nauwe samenwerking met meer dan 60 partners. Van ambulancedienst tot havenbedrijf, van nutsbedrijf tot waterschap en van defensie tot andere veiligheidsregio’s. Hier werken wij met de ander.