Havenkerk pand

Crisisnoodopvang met 50 plekken voor Oekraïners in Alblasserdam

Geplaatst op: 3 november 2023
In de Havenkerk in Alblasserdam maken we extra ruimte om korte crisisnoodopvang te bieden aan ongeveer 50 Oekraïense vluchtelingen. In de Havenkerk biedt de gemeente al langere tijd noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen (ong. 80 plekken).

Omdat er op dit moment in Nederland te weinig opvangplaatsen voor vluchtelingen zijn, heeft de staatsecretaris gevraagd om landelijk nieuwe opvangplekken te regelen. In de locatie Havenkerk is in de recreatieruimte plek gevonden voor 50 crisisnoodopvangplekken (CNO), naast de huidige noodopvangplekken (NO). Naar verwachting is de locatie in het weekend van 4-5 november 2023 klaar om de vluchtelingen op te vangen.

Meer informatie over de opvang locatie in de Havenkerk vindt u op www.alblasserdam.nl.

Dringend extra opvangplaatsen

Op dit moment zijn er in Nederland te weinig opvangplaatsen voor vluchtelingen. In een brief heeft staatssecretaris Van der Burg aan Nederlandse gemeenten een dringend verzoek gedaan om nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen. In het voorjaar moeten er 97.000 noodopvangplekken zijn in Nederland. Op dit moment zijn er 83.000 plekken. Dat is te weinig. De plekken die er zijn, zijn bezet. De staatssecretaris vraagt de gemeenten tijdelijk extra crisisnoodopvangplekken (CNO) te maken. Voor Zuid-Holland Zuid betekent dit 200 extra crisisnoodopvangplekken.