Grote brand bij loods

Crisis in de regio? ZHZveilig.nl

Geplaatst op: 11 juli 2017
Dinsdag 11 juli is de website ZHZveilig.nl live gegaan. Deze website is bedoeld om de samenleving snel en goed te  informeren tijdens een brand of crisis in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De website biedt vele technische mogelijkheden. Waaronder de mogelijkheid om direct de crisisboodschap te laten plaatsen op verschillende beeldschermen bij bijvoorbeeld tankstations, supermarkten, openbare gebouwen of op beeldschermen aan gevels van winkelpanden.  De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid hoopt hiermee in korte tijd een grote groep mensen te bereiken in een bepaald gebied.

Ook zal er bij elk incident extra informatie gegeven worden wat burgers kunnen doen om een dergelijk incident te voorkomen of hoe zij moeten handelen als zij in een dergelijke situatie  terechtkomen.

In de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is dit systeem al langere tijd een  succes. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid  sluit als gelijkwaardig partner aan, en kan profiteren van de reeds ontwikkelde techniek en opgedane kennis van de buurregio.

Is er een crisis in uw regio? Ga dan naar ZHZveilig.nl!