veilige_vakantie

3 tips voor een veilige vakantie

Geplaatst op: 30 juni 2016
De vakantieperiode staat voor de deur. Of je nu met de tent, met de caravan of met de boot op pad gaat, onderstaande drie tips zorgen ervoor dat je weer heelhuids terugkomt!

Zet gasflessen altijd rechtop

Hou gasflessen vrij van brandbare voorwerpen en ontvlambare vloeistoffen. Controleer gasleidingen regelmatig op haarscheurtjes. Vervang ze in ieder geval elke vijf jaar.

Wees voorzicht met BBQ, kaarsjes of een vuurkorf.

Ga je op de camping of op de boot aan de slag met open vuur, let dan goed op de omgeving. Hou kinderen en huisdieren uit de buurt en hou een emmer water nabij. Wordt het wat later en gezelliger, stel dan een BBQ-BOB aan die op de veiligheid (en op het vlees) let.

Wees verstandig met elektriciteit

Gebruik je elektrische apparaten op de camping of op de boot, let dan op het met doorlussen van verlengsnoeren. Controleer het vermogen dat de stekkerdozen aankunnen. Let verder op dat de stopcontacten niet blootstaan aan (regen)water.

Pro-tip: Let op koolmonoxide

Ben je een echte veiligheids-pro, dan let je natuurlijk ook op de camping op het gevaar van koolmonoxidevergiftiging. Die kan bijvoorbeeld vrijkomen uit de motor van de boot, maar ook als je deze zomer toch onverhoopt moet stoken ’s avonds. Denk aan de ventilatie of neem je koolmonoxidemelder mee op vakantie.

Laatste tip: vergeet vooral niet te genieten.

Fijne vakantie!

Dit artikel stond eerder op Rijnmondveilig.nl