Ons werk

Maak kennis met onze mensen en hun werkzaamheden

Wij zijn VRZHZ

Maak kennis met

Lees de uiteenlopende verhalen van Evelien, Sander, Lisa, Hasim, Wera en meer. Maak kennis met de personen achter de functies en hun dagelijkse werkzaamheden.

Onze collega's

Lachende Evelien in wandelgang op kantoor

Evelien Witte

Adviseur Risicobeheersing

Je zou het misschien niet verwachten. Maar ook over de bouw van een woonwijk heeft Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid iets te zeggen. Want die nieuwe wijk die daar is gepland, ligt die wel in een gebied dat goed bereikbaar is voor hulpdiensten? En hoe zit het eigenlijk met de brandveiligheidsrisico's? Om die vragen te kunnen beantwoorden, heeft de Veiligheidsregio specialisten in huis. Zoals Evelien Witte, officieel adviseur risicobeheersing.

Verhaal Evelien

Hasim staat glimlachend naast brandweerauto

Hasim Saribuga

Manager Logistiek & Ondersteuning

Een organisatie als de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid kán alleen maar goed functioneren als alles achter de schermen goed is geregeld. Op tijd schone maskers voor de brandweerlieden bijvoorbeeld. Kazernes die goed onderhouden zijn. Op tijd een grote beurt voor de redvoertuigen. En nog 1001 andere taken die allemaal op het bord van het team Logistiek & Ondersteuning horen. Een verantwoordelijke taak waar Hasim Saribuga dagelijk bij betrokken is.

Verhaal Hasim

Wera in de sectie lachend kijkend in de camera

Wera de Jong

Communicatieadviseur ROT

Een groot incident. Een ramp. Of een crisis. Allemaal momenten waarop het aankomt op het werk van een veiligheidsregio. En dan is het niet meteen ‘alle hens aan dek’ voor de professionals in vaste dienst. Oók vrijwilligers helpen mee om dat incident, die ramp of die crisis zo snel en efficiënt mogelijk te bestrijden. Vrijwilligers in soms onverwachte functies, zoals die van communicatieadviseur in het Regionaal Operationeel Team (ROT).

Verhaal Wera

Sander tussen opengeslagen ambulancedeur

Sander Zwanenburg

Beleidsadviseur Vakbekwaamheid

Je kunt er niet voor leren, hoe je een crisis of een ramp aanpakt. Je erop voorbereiden kan wél. En dat is precies het terrein waarop Sander Zwanenburg een belangrijke rol speelt binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. 'Beleidsadviseur vakbekwaamheid' staat er op zijn kaartje. Leidinggevenden die tijdens incidenten deel uitmaken van de crisisorganisatie houdt hij scherp.

Verhaal Sander

Lisa zittend en lachend kijkend in de camera

Lisa de Jong

Stagiair

Je kunt werken bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, en je kunt er stagelopen. Zoals Lisa de Jong, derdejaars student facility management aan Hogeschool Rotterdam. Die voor haar stage een heel actueel onderwerp te pakken heeft: hoe de veiligheidsregio het hybride werken optimaliseert in de toekomst. 'Ik vind het zelf een heel leuk onderwerp en super interessant.'

Verhaal Lisa

Brandweerman staat voor kazernekleding in de uitrukhal van de kazerne.

Danny van der Heiden

Adviseur Risicobeheersing

‘Het is tof om het resultaat van je werk in je eigen woonomgeving terug te zien’, begint Danny van der Heiden zijn verhaal. Als Adviseur Risicobeheersing bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) levert hij specialistische kennis op het gebied van brand- en omgevingsveiligheid. Dat hij dit mag doen voor de regio waar hij woonachtig is, maakt het werk voor hem extra mooi.

Verhaal Danny

Angelique Jans

Angelique Jans

HRM medewerker

‘Mezelf op verschillende manieren inzetten voor de regio waar ik woon- en werk is iets wat mij enorm motiveert.’ Het zijn de woorden van Angelique Jans, HRM medewerker bij Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en brandweervrijwilliger bij post Numansdorp. Vanuit beide rollen zet ze zich dagelijks in voor een organisatie die verantwoordelijk is voor een veilige leefomgeving.

Verhaal Angelique

Cemal kijkt in de camera heeft een brandweer outfit aan en een helm in zijn hand. Hij staat in de kazerne.

Cemal Em

Brandweerprofessional

Sinds 1997 is Cemal Em in functie bij de beroepsbrandweer van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in Dordrecht. Een uitdagende functie waarin geen werkdag hetzelfde is en die perfect past bij Cemal. Mensen helpen is namelijk zijn lust en zijn leven. Daarnaast voelt hij zich helemaal thuis tussen zijn collega’s die als een tweede familie voor hem zijn. Lees via de blauwe knop zijn verhaal.

Verhaal Cemal

Daisy bellend en werkend op laptop op een flexwerk plek

Daisy Tabbernee

Teammanager Communicatie

Daisy Tabbernee wilde na 18 jaar werken in het bedrijfsleven ook weleens een ander type organisatie leren kennen. Het liefst een organisatie die direct een bijdrage levert aan de maatschappij. In april 2022 vond ze deze nieuwe uitdaging in de rol van teammanager communicatie bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Ze legt uit waarom het werken voor VRZHZ haar zo’n goed gevoel geeft.

Verhaal Daisy

Hemin met telefoon in de hand glimlachend kijkend naar de camera in de wandelgang op kantoor

Hemin Amani

Systeembeheerder

Vluchten uit Iran en helemaal opnieuw beginnen in Nederland, dat is niet makkelijk. Hemin deed dit. Hij studeerde af in ICT niveau 4. Tijdens zijn stage bij Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) voelde hij zich op zijn plek tussen zijn collega’s. Voor het eerst had hij het gevoel dat hij erbij hoorde. En het werk? Dat vindt hij ook nog hartstikke leuk en afwisselend!

Verhaal Hemin

Man in brandweer tenue met over elkaar geslagen armen lachend kijkend in de camera

Marc van den Berg

Medewerker Brandweerzorg

Hulpverlenen zit Marc van den Berg al van jongs af aan in het bloed. Als kind was hij al lid van de reddingsbrigade, waar hij vandaag de dag nog steeds lesgeeft. Daarnaast is hij inmiddels ook al jaren vrijwilliger bij de brandweer in zijn woonplaats. Toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken en aan het werk kon gaan bij Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, greep hij die kans meteen. 

Verhaal Marc