Anderhalve meter afstand op het strand

Basisscholen weer volledig open – Zomervakantie 2020

Geplaatst op: 3 juni 2020
Woensdagavond 3 juni gaf Mark Rutte tijdens een persconferentie meer duidelijkheid over de openstellen van de basisscholen en de zomer van 2020. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies je goed te voorbereiden en te informeren. “Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis”.

Basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open

Vanaf 8 juni kunnen basisscholen weer volledig open. Dit besluit kan doorgaan, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Deze datum was al eerder aangekondigd, maar vanavond definitief gemaakt. “Het is in belang van de leerlingen, maar we houden de vinger aan de pols”, aldus Mark Rutte.

Zomer 2020: op vakantie en toerisme in Nederland

Voor iedereen geldt tijdens de zomervakantie:

  • Volg de basisregels, vermijd drukte. Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen.
  • Het openbaar vervoer is en blijft voor noodzakelijke reizen dus loop, fiets of neem de auto.
  • Niet gebonden aan de schoolvakantie? Ga buiten het vakantieseizoen als dat kan.

Reizen in binnen- en buitenland
Vakantie in het eigen land kan. Hierbij geldt net als nu: vermijd drukte en bezoek andere bestemmingen of regio’s. Ga je toch naar het buitenland? Vanaf 15 juni geldt in 12 Europese landen een geel reisadvies. Dit betekent dat je mag reizen, maar dat je dit wel verantwoord moet doen. Kijk regelmatig op Nederlandwereldwijd.nl, op Rijksoverheid.nl of download de reisapp van Buitenlandse Zaken. Blijf goed op de hoogte van de adviezen en regels van je vakantiebestemming. Voor vakanties buiten Europa geldt voorlopig nog een negatief reisadvies om de risico’s op een nieuwe uitbraak te beperken.

Toeristen in Nederland
Buitenlandse toeristen uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land mogen deze zomer naar Nederland komen. Uiteraard moeten zij zich houden aan alle Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Lees het volledige nieuwsbericht op rijksoverheid.nl. Premier Rutte: “Zo wordt de zomer van 2020 een zomer van wel ontspannen, maar niet verslappen. Want zo houden we corona onder controle”.