Brandweerwagens arriveren op de Willem Dreeslaan

Brandweer Papendrecht verhuisd

Geplaatst op: 6 mei 2021
Op donderdagavond 19.30 uur was het zover. Alle brandweervoertuigen plus alle uitrusting van de brandweerlieden verhuisden van Poldermolen 8 naar Willem Dreeslaan 2. Vanwege corona konden de route en het tijdstip van de verhuizing niet vooraf gedeeld worden. De verhuizing ging in een stoet van rode voertuigen door het dorp. Bijzonder was dat burgemeester Aart-Jan Moerkerke meereed en de stoet begeleid werd door enkele motoragenten. Moerkerke was verheugd dat hij deze mooie mijlpaal nog als burgemeester mocht meemaken. Alle brandweervrijwilligers en de jeugdbrandweerleden hebben nu hun intrek in de spiksplinternieuwe kazerne genomen en staan nu vanaf de Willem Dreeslaan 24 uur per dag, 365 dagen per week paraat om incidenten te bestrijden.

Snel bouwtraject

De nieuwe kazerne is zo snel van de grond gekomen door de plezierige samenwerking tussen de gemeente Papendrecht, de architecten van RoosRos, de bouwer BMN De Klerk en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De bouwvergunning is in juli 2020 verleend en de bouwwerkzaamheden zijn in augustus van datzelfde jaar gestart. Acht maanden later was op 16 april jl. de oplevering, waarna de verhuizing dus op 6 mei kon plaatsvinden. De begrippen veiligheid en snelheid waren bij de bouw leidend.

Goed uitgerust

Het gebouw voldoet aan alle eisen van deze tijd en is ook gebouwd met oog voor de toekomst. De nieuwe kazerne is uitermate geschikt om veilig en snel uit te rukken. De brandweer in Papendrecht beschikt op dit moment in ieder geval over twee tankautospuiten, een hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig om mensen uit een voertuig te bevrijden.

Impressie

De nieuwe kazerne biedt onderdak aan 35 brandweervrijwilligers en 20 jeugdbrandweerleden. Er is ruimte voor zeven voertuigen in de remise met aansluitend mooie omkleedruimtes en een speciaal honk voor de jeugd. Daarnaast is er een mooie kantine/instructieruimte, waar les gegeven wordt, maar waar ook incidenten nabesproken worden. Belangrijk voor het teamgevoel, zeker bij emotionele ervaringen. Daarnaast is er nog een kantoorruimte met zes (flexibele) werkplekken. Bekijk voor een virtuele rondleiding de video.