Carlo Post portretfoto

Carlo Post vertrekt naar de regio Drechtsteden

Geplaatst op: 17 juli 2019
Carlo Post, algemeen directeur/regionaal commandant van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid wordt per 1 oktober 2019 benoemd tot algemeen directeur en regiosecretaris van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). 

Na bijna 6,5 jaar zal Carlo Post de Veiligheidsregio ZHZ (VRZHZ) verlaten waar hij kort na de regionalisering van de brandweer in 2013 is begonnen. Hij heeft hierbij de vruchten geplukt van de leereffecten van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk en heeft de VRZHZ verder gezicht gegeven in de regio en in het land.

Door een brede blik heeft Carlo ernaar gestreefd de beste hulp te laten bieden waar dat voor onze inwoners nodig was. Zo werd onder zijn leiding en regie de veiligheid tijdens de eerste Koningsdag (2015) geborgd en de opvang van vluchtelingen (kleinschalig en langdurig) georganiseerd. De zorg voor een professionele en schaalbare brandweerzorg was hem veel waard, hetgeen van belang was bij grote branden als bij Peute in Dordrecht, Montapacking in Molenaarsgraaf en in de binnenstad van Leerdam. Met ditzelfde belang op het oog heeft Carlo Post Spinel Veiligheidscentrum ontwikkeld tot een florerend multidisciplinair Veiligheidscentrum.

Naast de brandweer heeft Carlo zich verdienstelijk gemaakt voor de crisisbeheersing bij overstroming in Nederland, was hij vicevoorzitter van de Raad Directeuren Veiligheidsregio’s en heeft hij zich internationaal permanent met USAR.NL ingezet voor verbetering van humanitaire hulp voor mensen die door rampen worden getroffen.

Carlo Post zegt zelf met pijn in het hart te vertrekken. Hij kijkt terug op de goede relaties binnen de organisatie en met het bestuur maar een nieuwe uitdaging wacht in de Drechtsteden. Na een politiek-bestuurlijke herstructurering, die ruim 1,5 jaar duurde, zal hij daar een stevige bijdrage gaan leveren aan de Drechtsteden 2.0: een samenwerking voor bijna 300.000 inwoners, gericht op bloei en ontwikkeling van ons gebied.

Wouter Kolff, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: ‘We zijn Carlo veel dank verschuldigd voor zijn leiding en regie voor veiligheid in onze regio en zullen hem in dat opzicht missen, maar we zijn ook verheugd dat hij behouden blijft voor het gebied’. Snel na de zomervakantie gaat het bestuur zich beraden op de opvolger van Carlo Post.

Oud directeur VRZHZ Carlo Post