Controlebericht NL-Alert

Controlebericht NL-Alert maandag 3 juni

Geplaatst op: 29 mei 2019
Maandag 3 juni om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel? Dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert ook andere kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op veel digitale reclamezuilen in bijvoorbeeld winkelcentra en stations.

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Op je mobiel, maar veel ook op digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Zie je een NL-Alert? Informeer en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert

  1. Lees direct het bericht.
  2. Volg de instructies op.
  3. Informeer en help de mensen om je heen.

Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kun jij checken of jouw mobiel goed is ingesteld. Ontvang jij het controlebericht niet? Ga naar de instelhulp op nl-alert.nl en stel je mobiel in.