twee mensen met een mondkapje op

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Geplaatst op: 2 februari 2021
Het kabinet heeft besloten de huidige lockdown te verlengen tot tenminste 2 maart. Wel gaan de basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.

De besmettingscijfers dalen langzaam, maar alle doorrekeningen wijzen op een derde golf die onvermijdelijk op ons af lijkt te komen. De belangrijke oorzaak hiervan is de Britse variant. Rutte: ''We krijgen straks de rekening gepresenteerd voor te veel optimisme nu'', en dat is wikken en wegen.

Daarom wordt de huidige lockdown verlengd tot 2 maart. Er gaan wel een aantal zaken veranderen voor onderwijs, winkels en de avondklok. Ook is het OMT opnieuw gevraagd met een advies te komen.

De Jonge: ''We worden al bijna een jaar geraakt door een zorgcrisis, een economische crisis en een sociaal, maatschappelijke crisis. We krijgen corona samen onder controle als we elkaar blijven helpen. Er is hulp, altijd. Ga naar www.steunpuntcoronazorgen.nl.

Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.