Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff

Avondklok blijft van kracht

Geplaatst op: 16 februari 2021
Wouter Kolff, voorzitter VRZHZ: 'De avondklok blijft voorlopig van kracht. Eerder leek de avondklok als Corona-maatregel te vervallen op grond van een rechterlijke uitspraak. Inmiddels heeft een hogere rechter aangegeven dat de avondklok voorlopig in stand kan blijven.

We moeten niet vergeten dat de avondklok is ingezet om een diepere of langere lockdown te voorkomen. Minder mensen op straat, minder ontmoetingen en dus minder risico op overdracht van Corona.

Hoewel het aantal besmettingen de afgelopen weken licht is gedaald, houden we rekening met een derde golf, waarop het risico door de Britse variant groter is dan eerder verwacht. Ondanks dat een avondklok een verregaande maatregel is, is het verstandig ons eraan te houden nu deze serieus lijkt bij te dragen aan het voorkomen van deze derde golf.

Laten we geen risico's nemen en er met elkaar voor zorgen dat we dat virus in een hoek drukken en houden. Ik hoop dat jullie hier aan blijven bijdragen. Met elkaar krijgen we dit virus er wel onder. Wat mij betreft zo snel mogelijk!'