appelgaard crisisnoodopvang

Crisisnoodopvang asielzoekers in Dordrecht en HI-Ambacht half juli open

Geplaatst op: 8 augustus 2022
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft net als andere veiligheidsregio's van het Rijk het verzoek gekregen om op korte termijn tot 1 oktober 2022 crisisnoodopvang te organiseren voor 225 asielzoekers als overloop voor het opvangcentrum van het COA in Ter Apel.

Locaties in Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht
In onze regio zijn daarvoor zijn twee locaties gevonden in Dordrecht en in Hendrik-Ido-Ambacht. In Dordrecht is plaats voor 170 asielzoekers op de Marconiweg. En in Hendrik-Ido-Ambacht kunnen zo’n 30 asielzoekers terecht in de gymzaal aan de Weteringsingel.

Snel open
De opvanglocaties gaan half juli al open, zodat de eerste asielzoekers al snel in onze regio opgevangen kunnen worden. Daarmee helpen we mee om de druk op Ter Apel te verlichten en kunnen we mensen een fatsoenlijke slaapplek geven. Dat de locaties al op zo korte termijn open kunnen is te danken aan de grote inzet en samenwerking van veel verschillende partijen zoals de gemeenten, het COA, Vluchtelingenwerk, schoonmaakbedrijven, aannemers, brandweer, Rode Kruis en nog veel meer partijen.

Link naar persbericht Dordrecht: Crisisnoodopvang asielzoekers Marconiweg - Dordrecht
Link naar persbericht Ambacht: Noodopvang Weteringsingel - Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht (h-i-ambacht.nl)