vrouw met een doos met spullen voor de opvang

Crisisnoodopvang Sliedrecht open voor mensen uit Ter Apel

Geplaatst op: 21 september 2022
Woensdagavond 21 september kwamen de eerste mensen vanuit Ter Apel aan op de nieuwe crisisnoodopvang in het Gemeentekantoor van Sliedrecht. De groep bestond uit 43 mensen. In ruim twee weken tijd is de Reling in het Gemeentekantoor klaargemaakt voor de ontvangst van maximaal 50 mensen.  Met de komst van deze eerste groep is de opvanglocatie bijna gelijk vol.

Er is hard gewerkt door allerlei partijen zoals de gemeente, aannemer, toeleveranciers, vrijwilligers en de veiligheidsregio. De dag voordat de locatie open ging hebben omgeving en raadsleden een kijkje kunnen nemen in de opvanglocatie en hebben vragen kunnen stellen.

Met deze crisisnoodopvang locatie bieden we in Zuid-Holland Zuid momenteel 249 plekken voor mensen die niet terecht kunnen in de opvanglocatie in Ter Apel. Eerder gingen de locaties aan de Marconiweg in Dordrecht en op de Weteringsingel in Hendrik-Ido-Ambacht open. De crisisnoodopvang wordt tot en met 31 december 2022 geboden. Het Rijk heeft alle veiligheidsregio's gevraagd om 450 tijdelijke opvangplekken te bieden als overloop van Ter Apel. In de regio wordt nog volop gezocht naar locaties voor de resterende plekken.