Haringvlietbrug

Haringvlietbrug: tot half uur reistijd, bovenop ‘gewone’ file

Geplaatst op: 20 augustus 2021
Vanaf maandag 23 augustus 2021 geldt op de Haringvlietbrug een snelheidsbeperking van 50 km/uur. In beide richtingen zijn de twee rijstroken versmald. De parallelbaan is gesloten voor auto's. Dit alles heeft gevolgen voor de reistijd.
Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat geeft in een filmpje (2.01 minuut) een samenvatting, zonder de verwachte filetijden.

Richting Bergen op Zoom
Een modelberekening van Rijkswaterstaat lijkt erop te wijzen dat weggebruikers vooral in de avondspits op de snelweg A29 richting het zuiden (Bergen op Zoom) rekening moeten houden met ongeveer een half uur extra reistijd. Die komt bovenop de 'gewone' filetijd.

Richting Rotterdam
In de avondspits richting het noorden (Rotterdam), in de ochtendspits en op de omrijdroute via de snelweg A29 lijkt de extra hinder beperkt, stelt Rijkswaterstaat. Hoeveel de vertraging daar zou kunnen bedragen, meldt Rijkswaterstaat niet. Zeker de eerste weken ontstaat naar verwachting in beide spitsen extra hinder bovenop de reguliere files door drukte, weersomstandigheden, ongevallen of bijvoorbeeld vakantieverkeer.
Tijdens de verkeersspitsen
Het verkeersmodel is en blijft een model, aldus Rijkswaterstaat, en geeft slechts een indicatie van de te verwachten extra reistijd. De A29 is een drukke snelweg waar nu al geregeld files staan, ook zonder maatregelen op de brug.Naar verwachting zullen de eerste weken na 23 augustus in beide spitsen files ontstaan. Het verkeer moet dan nog wennen aan de nieuwe situatie met smallere rijstroken en een lagere snelheid. Ook weersomstandigheden, ongevallen en bijvoorbeeld vakantieverkeer kunnen voor vertragingen zorgen.Advies aan weggebruikers blijft om goed voorbereid op reis te gaan. Rijkswaterstaat raadt aan: check vóór vertrek de actuele reisinformatie, reis zoveel mogelijk buiten de spitsen, werk waar mogelijk thuis of kies een alternatieve route.

Let op: de maximum snelheid wordt gecontroleerd. Het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers, veelgestelde vragen: online dossier Maatregelen Haringvlietbrug.