Barista achter de toonbank in een koffietentje

Horecagelegenheid in Heerjansdam gesloten

Geplaatst op: 11 september 2020
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is vanavond overgegaan tot tijdelijke sluiting van twee weken van restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam. Het aantal besmettingen is de afgelopen dagen opgelopen naar 16. Er is op dit moment nog geen compleet beeld van het exacte aantal besmettingen en de nauwe contacten. Hierdoor kan de veiligheid van de gasten en medewerkers niet gegarandeerd worden.

Mede op advies van Cees Vermeer, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Zuid-Holland Zuid sloot Wouter Kolff, voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, in overleg met Hein van der Loo, burgemeester gemeente Zwijndrecht, restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam. Dit besluit is genomen op grond van artikel 47 van de wet publieke gezondheid en de aanwijzingen in de noodverordening van 21 augustus 2020.

Relatie met het restaurant

Vanaf eind augustus hebben 16 personen, gediagnosticeerd met een COVID-19 infectie, een relatie aangegeven met restaurant 't Waaltje in Heerjansdam. Deze personen zijn woonachtig in verschillende GGD-regio's. Het betreft vier gasten en negen medewerkers van het restaurant. Van drie personen is de relatie met het restaurant nog onbekend.

Gezondheid inwoners voorop

Voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff: “Het belang van de gezondheid van onze inwoners staat voorop. Ik vind het dan ook essentieel dat bij een toenemend aantal besmettingen in een potentiële brandhaard direct actie wordt ondernomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ik begrijp heel goed dat een horecaondernemer zijn omzet hard nodig heeft, maar dit mag nooit ten koste gaan van de volksgezondheid.”