Burgemeester staat bij brandweervoertuig

Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers Hardinxveld-Giessendam

Geplaatst op: 14 december 2020
Op de vrijwilligers van de brandweer wordt een zware wissel getrokken. Men wordt veelvuldig onder moeilijke omstandigheden ingezet bij hulpverleningsacties; ook op het gebied van scholing en oefeningen wordt het nodige van hen verwacht. Vrijdag 11 december zijn enkele leden van de brandweer in Hardinxveld-Giessendam onderscheiden met een lintje. De Koninklijke onderscheidingen zijn in de brandweerkazerne door burgemeester Dirk Heijkoop uitgereikt. Zij zijn nu lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De gedecoreerden zijn:

Hermanus Buijk (geboren in 1959)

Hermanus Buijk is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 42 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Arie Loeve (geboren in 1959)

Arie Loeve is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld- Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 32 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Afgelopen zomer heeft Loeve afscheid genomen van de brandweer.

Jan Arie Loeve (geboren in 1962)

Jan Arie Loeve is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 34 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Arie van der Plas (geboren in 1959)

Arie van der Plas is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 33 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Meo van der Plas (geboren in 1962)

Mees van der Plas is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 38 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Ronald de Ruiter (geboren in 1972)

Ronald Johannes de Ruiter is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 23 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Jan Pieter Sterrenburg (geboren in 1971)

Jan Pieter Sterrenburg is een zeer gewaardeerde en actieve vrijwilliger bij de brandweerpost Hardinxveld-Giessendam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Decorandus heeft zich ruim 28 jaar als brandweerman op zeer plichtsgetrouwe wijze ingezet in het belang van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.