Brandweervrijwilligers en partners

Koninklijke onderscheidingen voor brandweervrijwilligers Numansdorp en Heinenoord

Geplaatst op: 9 maart 2020
Vrijdag 6 maart ontving een zestal vrijwilligers van de brandweer weer een koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen 20 jaar of meer. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door burgemeester Jan Pieter Lokker gebeurde in Numansdorp en Heinenoord.

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan, en ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.

Numansdorp
Aan het begin van de avond bracht burgemeester Jan Pieter Lokker een bezoek aan De Buitensluis in Numansdorp. Daar ontvingen Alfred Hoek (24 jaar vrijwilliger), Andre Vogelaar (24 jaar vrijwilliger) en Dirk Snijders (21 jaar vrijwilliger) een koninklijke onderscheiding voor hun inzet als brandweervrijwilliger.

Brandweervrijwilligers en partners met de burgemeester

Heinenoord
Daarna vervolgde de burgemeester zijn weg richting Heinenoord. Daar, op de kazerne, speldde hij de versierselen op bij nog eens 3 vrijwilligers: Leander Koijck (28 jaar vrijwilliger), Dirk Zevenbergen (24 jaar vrijwilliger) en André van den Berg (21 jaar vrijwilliger).

Brandweermannen en partners en burgemeester