Foto van brandweervrijwilligers en hun partners met koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheidingen voor brandweervrijwilligers ‘s-Gravendeel en Oud-Beijerland

Geplaatst op: 25 februari 2020
In navolging van de koninklijke onderscheidingen die eerder deze maand werden uitgereikt aan brandweervrijwilligers van de posten Nieuw-Beijerland, Mijnheerenland/Westmaas, Goudswaard, Zuid-Beijerland en Strijen, ontvingen er de afgelopen weken opnieuw diverse brandweervrijwilligers uit de Hoeksche Waard een koninklijke onderscheiding. Op Vrijdag 14- en vrijdag 21 februari werden in totaal 15 vrijwilligers van de posten Oud-Beijerland en 's-Gravendeel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege hun inspanningen in de afgelopen 20 jaar of meer. 

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, allemaal voor de veiligheid van de burgers. Het geeft nog maar eens aan hoe belangrijk en onmisbaar brandweervrijwilligers zijn. De training en opleiding van een brandweervrijwilliger is gelijk aan die van de beroepsbrandweer, met als enige verschil dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dan ook een hoge mate van betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer uit te kunnen voeren.

Oud-Beijerland
Op 14 februari ontvingen 9 vrijwilligers van de post Oud-Beijerland de versierselen namens burgemeester Jan Pieter Lokker in de kazerne van Oud-Beijerland. De vrijwilligers die de erespeld mochten ontvangen zijn Jaap de Vos (38 jaar vrijwilliger), André Letterman (36 jaar vrijwilliger), Arjo ’t Jong (33 jaar), Marcel Prins (bijna 30 jaar), Fred Aardoom (27 jaar - inmiddels gestopt), Constantijn Verdoorn (bijna 25 jaar - inmiddels gestopt), John van de Berg (24 jaar vrijwilliger), Jeroen Crucq (24 jaar vrijwilliger) en Bas van Elderen (23 jaar vrijwilliger).

Foto van brandweervrijwilligers met koninklijke onderscheiding

's-Gravendeel
Op post 's-Gravendeel werden de koninklijke onderscheidingen op vrijdagavond 21 februari uitgereikt door locoburgemeester Piet van Leenen in partycentrum Concordia. De 6 vrijwilligers die de versierselen opgespeld kregen zijn Hans Molenaar (35 jaar vrijwilliger), Coen Kuiper (34 jaar vrijwilliger), Johan Dorsman (32 jaar vrijwilliger), René Korbijn (31 jaar vrijwilliger), Martin de Zeeuw (29 jaar vrijwilliger) en Wilmer de Zeeuw (27 jaar vrijwilliger).