Last onder dwangsom voor 2 Dordtse horecagelegenheden

Geplaatst op: 10 juli 2020

Deze last onder dwangsom is door de invoering van de wet tijdelijke maatregelen komen te vervallen. Klik hier voor meer informatie.

De Kazerne en Club Roy in Dordrecht hebben zich afgelopen weekend onvoldoende gehouden aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De regels in de noodverordening zijn overtreden, en na aanspreken door handhavers werden geen maatregelen genomen om de overtreding te beëindigen. De exploitanten krijgen daarom een last onder dwangsom opgelegd: een boete die geïnd zal worden als de overtreding niet stopt.

Sinds 1 juli is een aantal maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld. Zitten is in cafés nog steeds de norm, en dansen is niet toegestaan. Het blijft belangrijk dat we de maatregelen vol blijven houden – voor elkaars gezondheid. Daar was in de beide horecagelegenheden geen sprake van, constateerden handhavers van de gemeente Dordrecht. Gesprekken met de aanwezige bedrijfsleiding leidden niet tot een verbetering van de situatie. Daarom heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff, besloten een last onder dwangsom op te leggen.

‘Ook in de horeca moeten we voorkomen dat het coronavirus zich makkelijk verspreid. Daarom is zitten de norm en is het verboden de dansvloer te openen. De eigenaren moeten er voor zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden. Dat is niet gebeurd, en daarom treden we nu op.’ Aldus Wouter Kolff. De dwangsom is vastgesteld op 10.000 euro. Indien de overtreding weer wordt geconstateerd en de noodverordening geldt nog, wordt deze opgelegd.

Meer informatie
Wil je meer weten over de coronamaatregelen?

Regio Zuid-Holland Zuid
Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Bel naar 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur), of met een specifieke vraag over een situatie in de regio Zuid-Holland Zuid met je lokale gemeente.

Landelijk
Bekijk de website van het RIVM en de website van Rijksoverheid. Kom je daar niet verder? Bel naar 0800 – 1351.

Deel dit bericht