Smartphone met artikel over persoon te water

Met YAZULA direct informatie van ZHZveilig!

Geplaatst op: 14 juni 2019
Met de app Yazula kun je allerlei berichten uit jouw directe omgeving op je mobiele telefoon ontvangen. Denk aan politieberichten, AMBER-alert of energiestoringen, maar ook lokale aanbiedingen en allerlei andere informatie die de gebruiker bepaalt. De app kijkt waar je je op dat moment bevind, op basis daarvan ontvang je berichten gebaseerd op deze locatie.

Incidentinformatie snel ontsloten
Sinds 1 juni wordt ook de informatie die de hulpdiensten op ZHZveilig.nl plaatsen in deze, door een externe aanbieder aangeboden, app weergegeven. Yazula biedt je daarnaast de mogelijkheid om een notificatie te krijgen als er zich iets in jouw buurt voordoet. Daardoor word je dus meteen geattendeerd op deze informatie en weet je meteen wat je moet doen. Ook NL-alerts worden in de app van Yazula getoond.

Niet alleen in de buurt, maar ook in de buurt van een ingestelde locatie
Yazula biedt ook de mogelijkheid om een favoriete locatie in te stellen. Daarmee krijg je informatie in de buurt van bijvoorbeeld je huisadres, ook als je niet thuis bent. Handig tijdens incidenten, maar ook een mooie mogelijkheid voor mantelzorgers. ''Voor een deel van onze inwoners is al die moderne berichtgeving te moeilijk, omdat deze doelgroep niet goed thuis is in de digitale wereld, of geen smartphone hebben. Als je bijvoorbeeld zorgt voor je oudere moeder, is het fijn dat de app van Yazula je op de hoogte houdt als er daar iets in de buurt aan de hand is'', aldus Eddy van Well, coördinator Crisiscommunicatie bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.