Blijf zoveel mogelijk thuis visual

Paasweekend: blijf zoveel mogelijk thuis

Geplaatst op: 9 april 2020
Paasweekend: blijf zoveel mogelijk thuis

We merken dat heel veel mensen de boodschap om thuis te blijven, goed opvolgen. Ondanks het mooie weer zijn velen afgelopen weekend niet op pad gegaan. Ook tijdens het Paasweekend is het belangrijk om de maatregelen op te volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven.

“Een frisse neus halen in de eigen buurt moet kunnen, maar blijf je gezonde verstand gebruiken en houd je aan de maatregelen”, zegt voorzitter VRZHZ Wouter Kolff.

In het Paasweekend willen we opnieuw géén gebieden afsluiten. Dit omdat we erop vertrouwen dat mensen de maatregelen ook het komende weekend goed zullen opvolgen. We roepen daarom iedereen op om thuis te blijven en zoveel mogelijk niet op pad te gaan. Afgelopen weekend hebben we wel de weg naar de Biesbosch moeten afsluiten, omdat het daar echt te druk werd. Het is dan niet meer mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Op vele plekken wordt door handhavers en politie gecontroleerd. Dat gebeurt het hele weekend. Daarnaast gaan we drones inzetten en een politiehelikopter zodat we ook vanuit de lucht de drukte kunnen bekijken. Bovendien komt er extra toezicht op het water. Uiteraard zullen we gebieden afsluiten op het moment dat het echt te druk wordt.

Houd vol
We roepen iedereen nogmaals op om zich aan de maatregelen te houden. We moeten dit nog een tijdje volhouden. We begrijpen dat je juist nu graag naar de camping wil, er met de boot op uit wilt gaan, wilt fietsen of graag even de motor pakt. Maar al heel snel wordt het te druk. We hebben al moeten constateren dat er op vele boten meer dan alleen gezinnen aanwezig zijn. Dat is niet de bedoeling. Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

We blijven ons voorbereiden op alle scenario’s, we zijn er nog niet. De komende weken blijven spannend. Blijf elkaar daarom helpen en steunen waar het kan. “Iedereen is nodig om dit virus te verslaan. Blijf het beste in jezelf en anderen naar boven halen, zo houden we het ook op de langere termijn vol,” aldus voorzitter VRZHZ Wouter Kolff.