Barista achter de toonbank in een koffietentje

Restaurant ‘t Waaltje in Heerjansdam mag weer open

Geplaatst op: 18 september 2020
Deze last onder dwangsom is door de invoering van de wet tijdelijke maatregelen komen te vervallen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ), Wouter Kolff, heeft, mede op advies van Cees Vermeer, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ), besloten dat restaurant ’t Waaltje in Heerjansdam weer open mag. Inmiddels heeft GGD ZHZ een nagenoeg compleet beeld van het aantal COVID-19 besmettingen en de nauwe contacten.

Vrijdag 11 september moest voorzitter Kolf besluiten het restaurant voor twee weken te sluiten, omdat er geen compleet beeld was en de veiligheid van gasten en medewerkers daarom niet gegarandeerd kon worden. Nu dit weer op orde is,  is er geen noodzaak tot langere sluiting van het restaurant.

Adviezen

Er zijn op dit moment 38 besmette personen die een relatie met ‘t Waaltje hebben. Alle positief geteste personen hebben het advies thuis te blijven. Nauwe contacten van de positief geteste mensen wordt ook geadviseerd 10 dagen thuis te blijven. Bezoekers die het restaurant tussen 2 en 11 september bezocht hebben, wordt geadviseerd om hun klachten in de gaten te houden tot en met 14 dagen na hun bezoek aan het restaurant. Bij klachten geldt altijd: laat je testen.

Voorkomen verspreiding coronavirus

Restaurant ’t Waaltje heeft, in overleg met de GGD en de VRZHZ, maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Verder is afgesproken dat het restaurant bij berichtgeving over positief geteste medewerkers of klanten de personen die hier mogelijk mee in aanraking zijn geweest direct informeert. De GGD en handhaving blijven de situatie voorlopig monitoren.

Eerdere sluiting restaurant

Vrijdag 11 september ging VRZHZ over tot tijdelijke sluiting van twee weken van het restaurant. Het aantal besmettingen liep in korte tijd op tot 16. Op dat moment was er nog geen compleet beeld van het exacte aantal besmettingen en de nauwe contacten. Hierdoor kon de veiligheid van de gasten en medewerkers niet gegarandeerd worden. Inmiddels is de situatie onder controle en mag restaurant ’t Waaltje weer open.

Meer informatie
Wil je meer weten over de coronamaatregelen?

Regio Zuid-Holland Zuid
Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Bel naar 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur), of met een specifieke vraag over een situatie in de regio Zuid-Holland Zuid met je lokale gemeente.

Landelijk
Bekijk de website van het RIVM en de website van Rijksoverheid. Kom je daar niet verder? Bel naar 0800 – 1351.