Interim directeur Ron Brons

Rob Brons interim directeur/secretaris van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

Geplaatst op: 1 oktober 2019
De heer Rob Brons (64) wordt per 1 oktober a.s. benoemd tot interim directeur/secretaris van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ). Hij volgt de heer Carlo Post op die directeur/secretaris is geworden bij de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden.

Wouter Kolff, voorzitter van de VRZHZ: “ik ben erg verheugd dat we na het vertrek van de heer Post zo snel  iemand van het kaliber van de heer Brons hebben kunnen vinden. We mogen ons gelukkig prijzen vanwege zijn schat aan ervaring en feilloos gevoel voor wat er leeft onder de mensen die in de veiligheidswereld werkzaam zijn”.

Rob Brons heeft ruime ervaring in de wereld van fysieke veiligheid. Zijn meest recente ervaring was bij VR Brabant Zuidoost waar hij vier jaar als directeur/commandant brandweer heeft gewerkt en per 1 januari 2019 met pensioen is gegaan. Hiervoor was hij onder andere actief als brandweercommandant in Den Haag, directeur Veiligheidsregio Haaglanden en landelijk commandant USAR.nl. Rob Brons: ”Met veel plezier verrijk ik mijn ervaring met een paar maanden in Zuid Holland Zuid. Ik zie uit naar de samenwerking met het personeel en het bestuur van deze in vele opzichten interessante regio”.

Rob Brons start per 1 oktober aanstaande voor 3 dagen per week en is in principe op woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig bij de VRZHZ. Zodra de vacature van Carlo Post definitief wordt ingevuld, treedt Rob terug. Het bestuur en de medewerkers van de VRZHZ heten hem van harte welkom bij de organisatie.